2009-08-02
如果"回忆是最好的调味料",那么,很不幸地"预期"也应该在调味界稳坐第二把交椅.明将任食寿司,实在慕恶名已久,甚么热辣辣寿司,大旧饭少少料,污糟辣蹋等统统不敌四十几蚊好奇心,姑且怀住"最衰咪好似横街窄巷里不知名日本料理嘅十蚊三四件寿司咁样"嘅心态去试食......环境算干净企理,坐位唔迫夹,侍应充足梗有一位喺左近,配套合格有余主角"食物"又如何呢?回旋带窒吓窒吓系几衰相,幸寿司款式多(廿款以上)且补给快,寿司卖相丑怪唔多开胃,但只要勇于伸出只手唔怕个污糟盖去拎碟寿司放入口,味道实在好过预期,不是"横街窄巷里不知名日本料理嘅十蚊三四件寿司"之流.当然有改善地方,唔期望提升寿司质素到元气甚至板前,保持现状已值得还神,只是豉油有冇得转吓呢?一味死咸几恶啃!!卫生方面也通过考验,我个肚就系指标,郁啲就肚疴嘅肚喺食完之后六小时并无异样,各位可放心进食!!