2024-02-10 938 浏览
📍Hong Kong 话说有一日口痕,但系又唔想话食好饱 多数都会谂到食pizza咁喺湾仔附近唔知食咩好之后大佬就带我去星街揾野食揾咗间叫the 🍕 pizza project 佢话佢系中环食个lunch OK之后就带我去食入到去系一间外国式小餐馆环境气氛都非常之好我都比较钟意去呢类型嘅餐厅多数第一样我关心嘅就系有冇酒饮咁桥佢有happy hour时间~就叫咗杯house wine 🍷 同一杯好酸嘅柠檬汁叫咗个吞拿鱼 好好食 味道好够 咸味足最开心呢度有卡邦尼pizza我觉得未食过,一定要叫嚟试吓因为真系非常之好食 佢上面系用咗鹌鹑蛋之后加卡邦尼材料做成的🍕呢个真系必叫嘅菜式而且呢间西餐厅竟然有辣椒粉提供钟意辣嘅朋友可以加少少试吓我觉得都非常之正~😛讲多少少,其实星街有好多特色嘅餐厅我觉得如果游客 又钟意chill嘅感觉可以去𠮶度体验一下~就会发现香港都好多呢啲特色嘅地方❤️📍 The Pizza Project (湾仔)湾仔星街5号地舖#星街#香港#特色#pizza#theprojectpizza#foodie#foodporn#foodstagram#instafood#foodlo
📍Hong Kong

入到去系一间外国式小餐馆
环境气氛都非常之好

我都比较钟意去呢类型嘅餐厅
多数第一样我关心嘅就系有冇酒饮

咁桥佢有happy hour时间~
就叫咗杯house wine 🍷
同一杯好酸嘅柠檬汁

叫咗个吞拿鱼 好好食 味道好够 咸味足

最开心呢度有卡邦尼pizza
我觉得未食过,一定要叫嚟试吓

因为真系非常之好食 佢上面系用咗鹌鹑蛋
之后加卡邦尼材料做成的🍕
呢个真系必叫嘅菜式
而且呢间西餐厅竟然有辣椒粉提供

钟意辣嘅朋友可以加少少试吓
我觉得都非常之正~😛
讲多少少,其实星街有好多特色嘅餐厅
我觉得如果游客 又钟意chill嘅感觉
可以去𠮶度体验一下~就会发现香港都好多呢啲特色嘅地方❤️
📍 The Pizza Project (湾仔)
湾仔星街5号地舖
#星街#香港#特色#pizza#theprojectpizza#foodie#foodporn#foodstagram#instafood#foodlover#fooddiary#foodblog#foodphotography#foodadventures
  • Carbonara  pizza