2018-03-24
今日放假,决定约两位长老同10个月BB 一齐去饮茶,点知食到一肚气~去到门口已经3:30pm, 纵然见到里面有人,但人数不多不少我最怕阻人收工,所以系门口都问个部长一句仲有无得食下午茶~佢话last order 4:30, 可以入去坐~坐定晒啦,已经无点心纸,问个莫侍应取,她慢吞吞去执完另外一张走晒人的台,才攞俾我~好!算~我点野食~填完又交俾个莫小姐,我手写单叫的食物,一系就无帮落order, 一系就将无叫的点心就帮我叫~简简单单6样点心,错到乱晒~好,再忍!接著我叫的一碟价值$65干炒牛肉乌冬,全碟得3小件牛肉😰,又油! D 点心又唔好食~(自问我不嘴馋)真的叫人无奈~算,不出声,最多下次唔黎食~接近4:30pm last order, 问有无野叫,我话无~埋单好正常~ 点知一埋完单,个莫侍应就黎我台同我们讲4:30要走!这下,真的嬲了~喂!你落错单, d野食迟左黎, 洗唔洗甘啊~而且我凑住一小两老,你作为一个中年女人,是否应该理解? 我妈妈已经好嬲,但唔想老人家劳气,我话算~总之饮埋食埋台上的就走~她竟然同另外一个男侍应走黎我们旁边说: d 人叫走都唔走,系要迫人关冷气先走! 听
接近4:30pm last order, 问有无野叫,我话无~埋单好正常~ 点知一埋完单,个莫侍应就黎我台同我们讲4:30要走!这下,真的嬲了~喂!你落错单, d野食迟左黎, 洗唔洗甘啊~而且我凑住一小两老,你作为一个中年女人,是否应该理解? 我妈妈已经好嬲,但唔想老人家劳气,我话算~总之饮埋食埋台上的就走~她竟然同另外一个男侍应走黎我们旁边说: d 人叫走都唔走,系要迫人关冷气先走! 听完,我真心嬲了! 但为著老人家和个女,我无即刻爆~先叫父母离开,自己再同门口个客务主任讲!你如果无入错单,两个老人家食得切,我一定走!
So silly so crazy!😡
食物差就算, 服装仲要甘差!
5样点心(鸡包仔、煎芋糕、烧卖、潮洲粉果、咸水角)+1碟炒粉+3位茶钱($13一位)=$213
价钱唔cheap, 但人、食物质素cheap!