2021-06-20
餐厅环境舒适,而且气氛几浪漫💕我哋分别叫咗一个Dinner Set同Five Course Set,两个餐都附送餐包~餐包系牛角包同牛油芝士包,两个都烘热先上碟~牛角包非常酥脆,而且好香牛油味😚芝士包都不得了,非常软熟,而且入面芝士好香🤤系食完好想再refill嘅两款包!Five Course Dinner Set • HKD$728🔅岩手县XL尺寸令和の怪物:面头铺左青柠雪葩同澳洲青苹果碎~食落略嫌青柠味有啲盖过咗蚝嘅鲜甜,不过好彩都仲感受到蚝嘅回甘😋🔅红虾他他:红虾剁成碎粒,并加入酱油渍三文鱼子、飞鱼子、蕃茄粒同埋酸瓜粒~口感好丰富,而且各种味道加埋都几夹👍🏽🔅日式岩烧韩国鲍鱼:鲍鱼表面系有少少脆,但入面就好弹牙,完全唔老🤩而且个牛油汁加咗清酒一齐煮,所以隐若有啲酒香☺️🔅美国顶级西冷牛扒:非常出色嘅一块牛扒💯好精准地烧到所要求嘅五成熟👍🏽Grill纹超靓,而且闻落劲香~同时肉质仲好淋同好多汁,就算唔点黑椒烧汁都已经好正🤤就连伴碟都唔马夫,配上比较少见嘅焗薯~个人强烈推荐呢个main course🥰🔅炸弹造形甜品:净系睇卖相已经觉得好有心思😍炸弹入面其实系朱古力mousse配爆炸糖😆
餐包系牛角包同牛油芝士包,两个都烘热先上碟~
牛角包非常酥脆,而且好香牛油味😚
芝士包都不得了,非常软熟,而且入面芝士好香🤤
系食完好想再refill嘅两款包!
🔅岩手县XL尺寸令和の怪物:
面头铺左青柠雪葩同澳洲青苹果碎~
🔅红虾他他:
口感好丰富,而且各种味道加埋都几夹👍🏽
🔅日式岩烧韩国鲍鱼:
鲍鱼表面系有少少脆,但入面就好弹牙,完全唔老🤩
而且个牛油汁加咗清酒一齐煮,所以隐若有啲酒香☺️
🔅美国顶级西冷牛扒:
非常出色嘅一块牛扒💯
好精准地烧到所要求嘅五成熟👍🏽
Grill纹超靓,而且闻落劲香~
同时肉质仲好淋同好多汁,就算唔点黑椒烧汁都已经好正🤤
就连伴碟都唔马夫,配上比较少见嘅焗薯~
个人强烈推荐呢个main course🥰
🔅炸弹造形甜品:
净系睇卖相已经觉得好有心思😍
炸弹入面其实系朱古力mousse配爆炸糖😆
Mousse好浓好滑,配埋爆炸糖好有刺激感~
NZ Rack of Lamb Set • HKD$388
🔅清酒煮蚝配忌廉汁:
烹调方式可以将蚝嘅鲜味完美咁带出!
蚝嘅味道非常浓烈,一直喺个口度徘徊不散🤤
🔅南瓜汤:
偏向反映出真实嘅香浓南瓜味👻
食落忌廉或牛油味较少~
🔅香煎法国鹅肝:
绝对值得加钱叫!
伴碟嘅红酒浸啤梨充分发挥到红酒嘅香,而且完全唔涩👍🏽
鹅肝偏瘦,但香味依然,配上脆脆嘅薄多士真系超享受🥰
🔅纽西兰BB羊架:
完全冇羊膻味😳
叫咗七成熟,肉质非常嫩~
就咁食隐隐约约会食到有香草嘅味道🌿
配上特制嘅忌廉黑椒汁食就会更惹味😋
🔅芒果甜品:
呢个其实系由芒果mousse同朱古力海绵蛋糕组成嘅甜品~
本身以为外皮系硬朱古力,点不知系软淋淋嘅🤯
芒果味唔假,食落微酸好清新~
整体黎讲,无论系食物质素、摆盘定服务都非常好!
另外有一样觉得做得好好嘅嘢,就系佢哋所有盛有热食嘅碟都系热嘅👍🏽👍🏽
个人非常推荐纪念日或庆祝生日去🥳
晚市套餐价钱由HKD$298-498都有,想奢华啲可以叫five courses menu,完全丰俭由人~