一晚同事晚上饭局,指定叫我念食乜。Budget, 菜式,地方都要念得很周全,呢个唔辣得,𠮶个唔热气得…… 计我话,去Kowloon East Kitchen啦,我念唔到食乜就会拣佢。小小的一个西餐厅,坐落不起眼的工厦。地铁行八分钟,都算近。坐下,首先有任refill的饱,点上黑醋,很多有心的西餐都是必有的。西班牙肠这个有点咸,而且似腊肠质地。第一次食,我唔识欣赏。从来,主菜才是我的推介。薰烟肉配蛋黄芝士酱意粉呢个次次都要点!薰烟肉同出面不同,系较厚身大粒的,咸咸地,加埋蛋黄芝士酱成个意粉好creamy!!!!扒纽西兰肉眼叫medium rare绝不会overcooked! 肉质非常juicy! 加埋用牛油煎,好香啊!一块靓牛扒不用太多花巧腌,简单就好!烧鸡店员姐姐大推,指明不是烧春鸡的size是半只鸡的份量。呢个系daily special 唔系成日都有。个鸡皮脆肉嫩,烧的原因无左多油的感觉。加埋个酸汁,好开胃。Kowloon East真是不会令人失望,水准之上,细节位做到足。

西班牙肠

这个有点咸,而且似腊肠质地。第一次食,我唔识欣赏。

从来,主菜才是我的推介。
薰烟肉配蛋黄芝士酱意粉

扒纽西兰肉眼
叫medium rare绝不会overcooked!
肉质非常juicy! 加埋用牛油煎,好香啊!
一块靓牛扒不用太多花巧腌,简单就好!
烧鸡

店员姐姐大推,指明不是烧春鸡的size

• 扒纽西兰肉眼