2024-12-03
今晚出嚟铜锣湾食好西,去咗时代广场觅食。呢间韩国过江龙Terrace in seaside环境气氛几Chill,特别钟意佢播紧Jazz结他音乐,同埋鲜明嘅橙色系风格,令人感觉放松明太子蟹肉饭卷 $88呢款饭卷都好有心思,香浓嘅明太子酱包住蟹肉丝,增加口感,好道地,好似去咗韩国食到嘅味道!啖啖蟹肉千层面 $128食到面有好多层,淡淡嘅蟹肉蟹膏味渗出,整体以蕃茄味为主,份量都好足,二人共享刚刚好!韩式奶油排骨锅(辣味) $185呢个真系几推介!甜辣味嘅韩式辣酱包裹住排骨、韩式年糕同埋粉丝,肉身软腍腍好易离骨,粉丝超级索味食唔停。份量多之余,个甜辣感好出色,不过食落都有少少辣,唔食得辣嘅朋友就要留意吓~值得一提芬芳提子窝夫 $148打卡一流嘅甜品,忌廉细滑得来唔会好腻,香印同巨峰提子嘅组合互相配搭,提子好新鲜香甜,有咁多提子伴窝夫,实在好Luxurious~带点惊喜的香印提子奶盖绿茶 $62又系一款提子饮品,奶盖淡淡嘅奶香,带埋香甜嘅提子绿茶,感觉十分清新济州柑乳酸梳打 $48济州柑真系好好食!果甜味道好出,而乳酸梳打补充埋酸味,甜甜酸酸咁十分开胃
特别钟意佢播紧Jazz结他音乐,同埋鲜明嘅橙色系风格,令人感觉放松 明太子蟹肉饭卷 $88 呢款饭卷都好有心思,香浓嘅明太子酱包住蟹肉丝,增加口感,
好道地,好似去咗韩国食到嘅味道!
啖啖蟹肉千层面 $128 食到面有好多层,淡淡嘅蟹肉蟹膏味渗出,
整体以蕃茄味为主,份量都好足,二人共享刚刚好!
韩式奶油排骨锅(辣味) $185 呢个真系几推介!甜辣味嘅韩式辣酱包裹住排骨、韩式年糕同埋粉丝,
肉身软腍腍好易离骨,粉丝超级索味食唔停。
值得一提芬芳提子窝夫 $148 打卡一流嘅 甜品,忌廉细滑得来唔会好腻,
香印同巨峰提子嘅组合互相配搭,提子好新鲜香甜,
有咁多提子伴窝夫,实在好Luxurious~
带点惊喜的香印提子奶盖绿茶 $62 又系一款提子饮品,奶盖淡淡嘅奶香,
带埋香甜嘅提子绿茶,感觉十分清新
济州柑乳酸梳打 $48 济州柑真系好好食!果甜味道好出,
而乳酸梳打补充埋酸味,甜甜酸酸咁十分开胃