2024-11-20
同朋友都系沙田附近住,今日揾左间日式酒吧同朋友相聚。呢到地方都几大,有好多game,现场都见到有人掟飞镖,另外仲有桌球等等,一定唔怕闷。食物方面系串烧类同埋日式类为主,选择都几多。串烧类 ~ 鸡翼: 分开左D骨,所以好易去食,都系盐味为主要调味。鸡软骨 : 好脆口,有少少盐味为调味,岩岩好。猪颈肉 : 上面个汁我几钟意,个汁好似平时食到叉烧既蜜汁咁! 铁板烧牛舌好惹味,黑椒味好重,牛舌份量好多,唔会韧,配菜都吸晒味,所以好好食。蒜蓉炒杂菜既调味好够,但唔会偏咸,好香口。牛肉炒饭系粒粒分明,牛肉份量足够,整体似铁板烧食到既炒饭! 明太子玉子烧,玉子好甜,加埋面上既明太子酱,带有少少辣味,呢个组合可以encore。Mocktails 有好多款,我地饮左Strawberry ginger lemonade,佢唔系药水味,姜味都几突出~ Grapefruit juice 偏酸,唔会太甜,感觉清新D,个人几钟意。
食物方面系串烧类同埋日式类为主,选择都几多。
串烧类 ~
鸡翼: 分开左D骨,所以好易去食,都系盐味为主要调味。
鸡软骨 : 好脆口,有少少盐味为调味,岩岩好。
蒜蓉炒杂菜既调味好够,但唔会偏咸,好香口。
牛肉炒饭系粒粒分明,牛肉份量足够,整体似铁板烧食到既炒饭!