2022-08-03
Melon yogurt drink soda 🍈 蜜瓜乳酸梳打 (R) $78Oolong tea ☕️ 乌龙茶 (L) $48左边嘅冰镇乌龙茶用嚟送任何嘢食都啱,食落去冇咁济,右手边嘅蜜瓜乳酸梳打唔会太甜带微微嘅酸味,蜜瓜嘅味道唔似添加剂够natural 🙌🏻,系食居酒屋必备嘅饮品Crab meat with sea urchin inside out roll 云丹蟹肉饭卷 $298呢个云丹蟹肉饭卷系餐厅推荐嘅小食之一,每一旧饭卷嘅上面都有足料又新鲜嘅海胆,睇落去好吸引😋,饭团入面有切到幼细嘅青瓜🥒同松叶蟹肉丝,好match 同满足㗎Hoba wagyu beef 朴叶和牛 🐮 $298呢一款朴叶和牛其实系朴叶面豉烧宫崎嘅A4和牛🥩,因为脂肪分布较多同平均,食落去入口即溶又唔会感觉太肥腻,旁边嘅冬菇🍄同秋葵同样以朴叶烧方式烹调,确实唔错Abalone tempura 鲍鱼天妇罗 🍤 $198鲍鱼天妇罗入面嘅鲍鱼口感鲜嫩弹牙,外皮炸到微脆里面浓郁,即刻炸完之后都冇好重嘅油腻感😍,再点埋homemade 嘅甜甜地日本酱汁,将食天妇罗嘅层次升华Kaminiso 味噌蟹甲罗烧🦀 $176
Oolong tea ☕️ 乌龙茶 (L) $48
Hoba wagyu beef 朴叶和牛 🐮 $298
Abalone tempura 鲍鱼天妇罗 🍤 $198
Kaminiso 味噌蟹甲罗烧🦀 $176
蟹甲罗烧系食矶烧必点嘅日本名物🔥,蟹盖入面放满一梳梳嘅松叶蟹肉、鲜甜金黄色蟹膏、蟹籽, 再洒上少少葱花吊味🌿,食落去咸香味美,好享受呀👍🏻
Black seabream sashimi黑鲷刺身🐟 $798
Iwate oysters 🦪 日本岩手县生蚝 $176
岩手县生蚝肉质饱满,入口带丰富嘅矿物味道🤤,而矜贵嘅黑鲷刺身由日本直送,有品质保证,鱼肉清鲜甜美,充满蛋白质,鱼身系白色透明感,用黎做刺身好正啊