2018-01-19
今日难得同好耐冇见嘅朋友食晚餐,一于就去食餐好嘅。朋友话之前去过洪水桥食德国餐,觉得唔错,就带我去试一试。一去到个环境都好大,行入去之后气氛好好,有啲外国嘅女仔喺度唱歌,店员嘅服务都好好。我哋叫咗一个前菜拼盘,我自己都已经唔太记得叫咩名。上面有好都唔同嘅德国肉类同肠,味道都比较偏咸。可以配埋法包同埋芝士加肉一齐食,个口感会比较丰富,比起就咁食啲肉,会冇咁咸。我个人就唔太钟意食冷盘,所以觉得一般。之后就叫左一个芝士猪肉丸面,系即叫即焗嘅,店员都会问你需唔需要上面,之后先至会上枱,唔使放喺度等到冻哂。啲芝士面口感好得意,咬落去好弹牙,而且个芝士食落去又唔会好‘流’。啲猪肉丸系用先猪肉打成嘅,咬落去好结实,啖啖都系肉。最欣赏佢呢度嘅环境气氛好好,我哋食紧嘢嘅时候遇上有其他台有人生日,佢哋会送上生日蛋糕同为佢哋唱生日歌!但由于喺村嘅地方,食食下野嘅时候有蚊咬!
但由于喺村嘅地方,食食下野嘅时候有蚊咬!