前排为食猫见到好多人都去咗呢间以月球为主题嘅餐厅,我已经♥️思思想去❣️不过一直都未有时间,但今日终于去到啦🥰为食猫觉得现场去比睇相更有惊喜环境餐厅位于骆克駅26楼,一般人都未必会识上去(包括为食猫😂)而佢嘅装修好有情调,个环境暗暗哋咁,加埋d 霓虹灯同埋月球🌕灯,真系好有气氛,好啱情侣嚟谈心💖加上呢度好阔落,一d压迫感都无,坐得好舒服😌食物餐厅只提供几款set dinner($328 x 20% off per person),虽然选择唔多,但餐厅由前菜到甜品都整得好有心思,好高质👅蟹肉牛油果他他(前菜)D牛油果🥑铺满晒系d咸咸地嘅蟹肉上去,作为一个前菜嚟讲,真系好开胃,非常唔错龙虾汤🦞个龙虾汤虽然唔系太creamy,但用料十足,重好有龙虾味👍🏾个汤系用淆碎咗嘅龙虾嚟整,里面有一粒粒嘅龙虾碎,口感好特别,而且重辣辣地,好得意😋虎虾配龙虾汁意大利面同样地,呢个龙虾汁又浓又酸酸地又蒜蒜地,加上d硬硬地嘅意粉,同埋好大只又够弹牙嘅虎虾,认真唔错😽慢煮猪鞍配蜜桃🍑汁本身个猪鞍上嚟嘅时候,为食猫觉得平平无奇,同埋好似会好韧😷但点知……食落系另一回事🤣估唔到佢可以整得咁林,本身为食猫唔系咁钟意食咁大

餐厅位于骆克駅26楼,一般人都未必会识上去(包括为食猫😂)

食物

蟹肉牛油果他他(前菜)
蟹肉牛油果他他

龙虾汤🦞
龙虾汤

慢煮猪鞍配蜜桃🍑汁
慢煮猪鞍配蜜桃汁

本身个猪鞍上嚟嘅时候,为食猫觉得平平无奇,同埋好似会好韧😷但点知……食落系另一回事🤣估唔到佢可以整得咁林,本身为食猫唔系咁钟意食咁大嚿猪,但都忍唔住一食再食😅😛

Casa Di Luna提拉米苏
Tiramisu

呢个甜品绝对系今餐嘅重点‼️‼️佢除咗摆得好靓,好似个月球之外,味道都唔差,绝对系诚意之作💕而且佢嘅层次好分明,有齐晒咖啡粉、cheese、酒、饼☕️好食

想揾一个舒服又有气氛嘅地方倾计嘅朋友,嚟呢间月球🌝餐厅就啱晒啦🫵🏽
蟹肉牛油果他他
龙虾汤