2024-02-17
今日黎到一间好有气氛既酒吧, 一定要推介比大家呢间酒吧系尖沙咀, 要上楼, 不过好近地铁站, 大约几分钟路程而家系农历新年, 酒吧系门口放左棵大桃花, 里面既装修都好靓呢到可以拣室内定室外, 今日既天气几好, 拣左坐室外, 个景都好开扬, 有种闹市中独成一角既感觉呢到叫library, Menu都好特别, 整得好靓, 真系有一本书既感觉, 而且上菜时候待应仲会同你讲解番每一道菜, 个感觉真系好似学紧野咁呢到既环境, 气氛同服务就一流啦, 唔知野食又点呢~我地首先叫左2个前菜, 芝士火腿拼盘同埋炸薯条炸薯条黎到个阵热辣辣又脆, 仲要系粗薯条, 点会唔好食呀=]拼盘黎到就比我想像中大份wor, 好抵食黎到酒吧当然唔可以唔饮酒啦, 呢到既Cocktail都好有特式, 我地叫左四大美人同埋藏头诗四大美人上个阵系用埋茶壶咁上, 好古色古香, 饮落比较甜, 同白酒做base, 好香果味, 比较适合女仔饮藏头诗既酒味就相对比较浓, 香料味比较重最后当然唔少得主食啦, 我地分别叫左卡邦尼意粉同埋猪肉肠猫耳粉卡邦尼除左芝士仲用左蛋黄, 所以比较杰同埋挂汁, 意粉好弹牙, 好好食猫耳粉就辣辣地, 但系个口
呢到既环境, 气氛同服务就一流啦, 唔知野食又点呢~
我地首先叫左2个前菜, 芝士火腿拼盘同埋炸薯条
拼盘黎到就比我想像中大份wor, 好抵食
藏头诗既酒味就相对比较浓, 香料味比较重
猫耳粉就辣辣地, 但系个口感几烟韧, 出面比较少餐厅有得食
老实讲, 以尖沙咀酒吧黎讲, 想同朋友坐底食个饭饮杯野, 呢到真系超晒班, 野食又好食, Cocktail又有特式, 气氛又好, 绝对值得下次再黎!