2019-06-02 875 浏览
放左工之前同同事系铜锣湾食饭,系附近揾到一间有特色既餐厅。个阵两点几,可能因为餐厅位置唔就脚,所以就得两桌人。但对于想静静享受气氛既人黎讲就岩晒。当日点左一个set lunch ,包一碗餐汤+炸芝士鱼腐?(我都唔知系咩,但有鱼腐或鱼蛋既口感,中间有芝士🧀,好食)同餐饮。个餐汤几好饮,好有浓郁感,口感有啲似好薄既薯蓉,上面仲加左啲应该系橄榄油,所以会好滑。配系隔黎既炸物都好特别,中间包住芝士,对于钟意食芝士既我觉得不错!我叫左个all day breakfast($128+1)。一上到桌就觉得劲靓,所以即刻打卡。个全日早餐好丰富,有一个香脆既牛角包🥐、(佢唔系松软,而系偏脆,我几钟意)火腿(偏咸)、砌左花既烟三文鱼、炸薯饼、有芝士🧀系中间既香肠(几好食)、炒蛋🍳(正常发挥)、半只蕃茄🍅、啡菇🍄、沙律菜同茄汁豆。食完之后非常饱🤰🏻🤰🏻所以饮番杯玫瑰花乌龙。总括而言,餐厅有格调,气氛好好,播住音乐会觉得好舒服,适合三五知己聊天。野食都好好食,但餐牌上既lunch set大多都一百蚊左右,对于长期粮尾既我,觉得有点小贵。但野食同环境都对得住个价钱,所以都算值得。👍👍🤓

餐汤
All  day  breakfast