2007-07-19
我上次都係睇o左呢間餐廳D評語先至決定O黎試O下, 因為我好多朋友都好鍾意食私房菜, 唔理係西式定係中式都試一餐,因為貪佢O地夠新鮮喎!咁個日我有個朋友生日,我係book位時就同老板講會先送蛋糕上來,點之老板話如果有人生日而又超過6個人佢o地餐廳會送番個生日蛋糕比我o地,嘩,我即刻更係話好啦,又唔駛錢又可以安排埋,不過就有小小擔心個蛋糕唔知會唔會好細同唔好食,不過都係唔好理咁多,唔駛錢就得啦!一入到間餐廳真係幾好feel喎,D燈光暗暗O地幾好情調,仲有,老板安排o左間房比我O地,自成一角幾好呀,最重要係呢間房係可以食煙O架,我D friend簡直開心到暴呀,再加埋佢o地個dinner set係有柸紅酒送o既,真係都好耐未試過又煙又酒喇,個日我就揀o左食魚,係煎三文魚,好香好夠味,個湯都好好,不過唔記得個名,我係出面未飲過o既,不過個沙律我就唔太鍾意,因為係好鬼多菜同加o左D酸酸o地o既汁,我真係好鬼怕食呢D全個碟都係菜o既沙律(好似牛食草咁)係我本人唔鍾意;,我其他friend就幾鍾意食......好啦,終於到唱生日歌o既時間,老板好識做,先幫我o地熄o左燈然後就送個蛋糕入o黎,氣氛真
好啦,終於到唱生日歌o既時間,老板好識做,先幫我o地熄o左燈然後就送個蛋糕入o黎,氣氛真係very good呀,我再望o下個蛋糕又唔錯喎,雖然唔係自己整,但都係有牌子o既脆底鮮果蛋糕,其實我o地食埋甜品就經已好飽,不過呢個蛋糕係我最愛,所以我都唔理將佢食哂,真係飽到行唔到,跟住飲番柸由老板炮製o既peach tea,慢慢落格先至好D, 如果唔係真係走唔到呀,所以你O地下次BOOK時如果真係有人生日記住同老板講定先呀