2023-08-24 29 浏览
最近都食唔少居酒屋,但系做到好有日本气氛嘅其实唔多㗎😆 今日试咗一间充满日本居酒屋feel嘅餐厅串カツ専门店 JunG 39 Japan,位于铜锣湾轩尼诗道永光商业大厦,主打串炸之外,其他嘢都好出色,连调味酱都好出色😆 佢嘅Soba Miso真系超超超正, 一定要同大家开心share😎餐厅一入到去好有日式居酒屋feel,餐厅职员非常友善,又有日籍厨师主理,我哋好彩可以安排喺吧枱,见到厨师们不停制造唔同嘅美食俾人客,都系一种享受🤩串炸唔可以一次过叫太多,我觉得每次叫十支以内,咁先保持到新鲜热辣😆🌟蕃茄猪骨浓汤牛肠锅牛肠系澳洲牛和,都有十几嚿,想赞下个汤真系好好味🥰 配埋少少明太子,味道更出。另外芽菜非常好食,配埋少少七味粉同埋好特别嘅Soba Miso,100分👍👍 呢个Soba Miso 真系好好味,每一碟菜加少少酱都好好味,一定要试呀😍🌟炸春菜船配味噌酱肉茄子🍆做出嚟嘅船,上边装满不同炸咗嘅食材,包括有粟米芯, 茄子,鳗鱼等等,新鲜热辣,连茄子船都食埋🫢🌟铁板奄列芝士小丸子芝士奄列上面有4粒墨鱼丸,配埋少少明太子酱更加咸香,芝士蛋有少少焦香非常好食,墨鱼丸配少少Soba Miso,好

🌟蕃茄猪骨浓汤牛肠锅

🌟炸春菜船配味噌酱

🌟铁板奄列芝士小丸子
芝士奄列上面有4粒墨鱼丸,配埋少少明太子酱更加咸香,芝士蛋有少少焦香非常好食,墨鱼丸配少少Soba Miso,好夹🤩🤩

开始食串炸,黎两杯嘢饮先,估唔到呢度有泡沫啤酒,一定要试下,仲有好多味道拣🤩🤩

🌟蜜糖味泡沫啤酒
上面白色好似雪糕嘅系冰咗嘅啤酒泡,香港都唔算好多地方有得饮,我劲钟意,呢个味道充满蜜糖味,几得意😊

🌟巨峰提子梳打
去日式居酒屋配杯巨峰提子梳打都系好合理嘅,爽😊

今日叫咗大约20种串炸,无论蔬菜,海鲜,肉类都有, 餐厅会跟个酱汁俾你,不得不提就系厨师炸得 好好, 外面好干脆,冇多余嘅油,粉浆紧贴食材,唔会甩皮甩骨,非常高质👍👍 由于叫得太多喇,我拣咗其中几个,认为好值得推介嘅俾大家🤣

🌟日本鸡蛋猪肉串
猪肉包住日本鸡蛋, 鸡蛋系流心状态,除咗打卡靓 ,味道都好正😊

🌟鸡柳拌紫苏
紫苏有一种独特嘅香味,配肉类非常之夹😍

🌟沙椎鱼
够新鲜,肉质都爽,新鲜热辣,小心辣亲😌

🌟牡蛎猪肉卷
非常好食,牡蛎同猪肉竟然咁夹,值得encall🥰

🌟芦笋猪肉卷
串烧必点项目之一, 串炸都一样咁好食👍

🌟莲花根
即系莲藕,厚厚嘅一旧好有质感😌

🌟卡门贝尔芝士
串炸嘅炸芝士第一次试,香脆嘅炸粉配软骨嘅芝士,冇唔食嘅理由😎

餐厅既美食其实仲有好多,包括刺身同埋一啲烧物等,样样都好似好正😎 不过最正系用餐嘅氛围,真系好日本,好好feel。 餐厅主打嘅串炸真系冇失望,无论朋友聚会,情侣约会或者放工后同同事聚餐都系一个非常之好嘅地方,一支炸串一啖酒,开开心心咁就一日㗎喇,真心推介🥰
2023-08-21
  • 牛肠锅