2023-04-04
一个好适合Happy Friday 同同事食下野 饮番两杯 倾下计嘅地方——石亭居酒屋位置虽然唔多 但成个气氛好warm店员哥哥会介绍当日推介 同你倾番两句之外当然 高质素嘅食材和菜色都好欣赏度过了一个食饱满足又开心嘅Happy Friday前菜系日本海蜇一客 我真系好钟意食海蜇🥢石亭刺身拼盘(上)👉🏻见到个摆盘已经心心眼 八款刺身组合而成 每片刺身嘅厚度都好有诚意 口感鲜味嫰滑 仲有鲜甜嘅虾刺身和帆立贝刺身 真系好食又好睇嘅刺身拼盘🥢蟹子沙津👉🏻我欣赏呢到嘅蟹子沙津 因为佢嘅芝麻全部都系脆芝麻 大量地加在沙津上 非常香口开胃🥢鸡泡鱼干👉🏻去居酒屋必点嘅就系鸡泡鱼干 呢到嘅鸡泡鱼干 烘得热辣辣 口感烟韧香甜 一开始食就停唔低了🥢牛舌串🥢柚子盐烧白鳝🥢鸡全翼🥢鸡软骨串🥢日本青椒仔串🥢蕃茄豚肉卷串👉🏻去居酒屋就要点串烧了 呢到嘅串烧即点即烧 而且火喉控制得刚刚好 烧得刚好熟而保持到肉汁 调味亦都好适中🥢鳗鱼饭👉🏻以鳗鱼饭作主食就是满足 呢到嘅烤物好出色 四大件肉厚鳗鱼 烤得好香甜爽滑 配日本米饭 好食好满足除咗menu入面嘅菜色 亦都有当日新鲜主打嘅刺身/小食推介真系多选择到样样都好想食阿
位置虽然唔多 但成个气氛好warm
店员哥哥会介绍当日推介 同你倾番两句之外
当然 高质素嘅食材和菜色都好欣赏
度过了一个食饱满足又开心嘅Happy Friday
前菜系日本海蜇一客
我真系好钟意食海蜇
🥢石亭 刺身拼盘(上)
🥢蟹子沙津
🥢鸡泡鱼干