2018-10-09 100 浏览
讲左咁耐终于上黎食 Lunch 试,门口有玫瑰香薰,加上成个场既布置感觉好浪漫🌹女士一定忍唔住影多两张相。睇过评过上菜会慢,所以叫完慢慢影,但意外地上得快,可能人唔多,星期日午餐时间只有两三台客,食食下开始有啲人入座~食物一齐上,啲餐具靓到少女心爆发,食物如何呢?三文鱼奄列沙律,原来连沙律汁都冇😮 唔清楚俾漏定点,问侍应既话会俾一兜黑醋汁,朋友觉得三文鱼好食~我感觉份量较少,可能归类为小食关系吧。我既系 Lunch set 有餐汤—磨菇汤。尚可接受,太密集一粒粒既口感搞到饮既时候觉得有少少拗口唔顺喉,附上既“汤”匙好 cute 呀,但饮汤真系用唔著😂这是搞咖啡用的吧?卡邦尼意粉—卖相唔错,味道不过不失,香草粉冇咩味道,正常一上台要趁热食,等多阵冻左少少就结埋一旧旧。玫瑰咖啡—卖相又几好,饮到有玫瑰味但咖啡味道好淡…最后谂住食完加多件蛋糕,原来系冇一件件卖,一定要成SET,如果可以加一件件就好~侍应态度OK,卫生一般,入座时台面好多一粒粒未清理好既食物碎屑~欣赏佢用心既卖相。人唔算太多,当日坐左一个几钟多,同姊妹边倾边食气氛,都接受到,有机会会试下佢D甜品。
食物一齐上,啲餐具靓到少女心爆发,食物如何呢?

朋友觉得三文鱼好食~
我感觉份量较少,可能归类为小食关系吧。
三文鱼沙律及卡邦尼意粉,玫瑰朱古力及玫瑰咖啡

我既系 Lunch set 有餐汤—磨菇汤。
餐汤磨菇汤

卡邦尼意粉

玫瑰咖啡—卖相又几好,饮到有玫瑰味但咖啡味道好淡…
玫瑰咖啡

欣赏佢用心既卖相。

2018-10-07