气氛正🍻 音乐正🎤估唔到食物都咁正👍🏻好味指数:👅👅👅👅👅抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️朋友一直bookmark 左呢间有live music 嘅80年代餐厅🤟🏻今日难得去湾仔,就提议一齐去试试佢去到楼下已经听到音乐劲大声🤟🏻 上到去饮紧野嘅人主要都系外国人/60-70岁香港人 不过气氛就好好 有一大班人跟住队band 行咗出去跳舞😂而且墙上好多70-80年代嘅poster 几有feel ☺️当时见大家主要饮野/食小食 心谂我地去食dinner 会唔会唔好味架😅 点知野食全部都好好食!完全系喜出望外!1️⃣ Grilled Beef Peperonata Appetiser 👍🏻牛扒约8成熟的冷盘 呢个相对其他菜式算系比较普通 个人认为牛肉略为熟咗少少🙈但牛肉唔韧又有少少牛肉味 不错!2️⃣ Zinger Chicken Wings好好味🤩呢个去西餐厅嘅常叫小食 个人觉得比好多餐厅出色!唔好睇佢个样好似好深色浓咗咁🧐 其实熟得啱啱好!外皮脆得黎唔介口 ! 入面嘅鸡翼热辣辣 钟意食辣一定要点佢个酱😚入面好juicy 😍外脆内juicy 🤤正3️⃣ Maximum Load Skins
气氛正🍻 音乐正🎤估唔到食物都咁正👍🏻

好味指数:👅👅👅👅👅
抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

1️⃣ Grilled Beef Peperonata

2️⃣ Zinger Chicken Wings

3️⃣ Maximum Load Skins
焗薯皮上面舖满肉酱、牛油果酱、芝士醉 钟意cream cheese & avocado 嘅你一定好钟意😛重点系佢上面嘅肉酱调味调得刚刚好👅绝对值得一试

4️⃣Pepperoni Pizza
又一个惊喜! 本身谂住呢个pizza 四围都一样 冇特别 点知佢好足料 但又唔会多到啲酱料一拎起甩哂出黎👍🏻厚厚嘅芝士 但又唔觉得腻🧀唔酸嘅蕃茄酱🤤 仲食到一两片鲜茄🍅 仲有!一向唔钟意食厚批边的我 (好怕又冇味又厚又干又多粉的pizza边) ,呢款批边完全唔系咁 而系少少烟韧又有少少咸味同埋偏薄嘅批边 😭个人十分欣赏
(仲要当日留意到佢IG 有星期日优惠 pizza 20%off! JENG 😍 不过啲员工好似都唔太清楚 我都系揾到个IG post show 比佢睇 佢先肯比优惠我 大家记得醒目去check左佢ig 先落单😉)

总结: 呢间野值得回头👍🏻价钱唔贵👍🏻所有食物都系超出预期👍🏻 虽然好多80年代英文rock songs 我都唔识 不过胜在气氛好 成日跟住音乐Un Un Un 🤣推介!
Zinger Chicken Wings
Pepperoni  Pizza