2023-07-27
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽-餐厅喺黄金海岸酒店隔离,饱览无敌海景,真系冇咩浪漫得过高质法国菜配埋黄昏夜景☺️,好适合带另一半嚟体验吓。价钱方面亦都合理,可以拣set dinner 或者6 course menu,丰俭由人。而家喺OpenRice book 位仲送鲍鱼,劲满足🥹。Set A $298🥢风干火腿凯撒沙律 🆗🥢法国焗洋葱汤 🆗食法国菜必点,洋葱汤偏甜,汤头浓郁,加埋芝士法包几好味。🥢香草蕃茄芝士国纽西兰羊扒配百里香红酒烧汁 🆙羊架拣咗五成熟,外围焦香中间juicy,煮得刚刚好;个人觉得茄蓉芝士同埋红酒烧汁加埋一齐有啲多,两种味道互抢反而盖过咗羊架嘅美味。配菜有清酒煮椎山、黑松露薯蓉、同埋鲜冬菇。Set B $398🥢匈牙利牛肉汤 🆗有一粒粒牛肉醉,汤头唔会死咸同埋得啲茄膏嘅颜色。🥢鹅肝慕丝榛子酱多士伴红菜头洋葱 🆗鹅肝慕丝加腌洋葱好清新,系一道精致开胃前菜。🥢 香草蒜蓉牛油焗法国田螺 🆗田螺新鲜有弹性,加埋蒜蓉牛油香,又系法国菜必点。🥢秘制伏特加辣酒扒海虎虾扁意粉 🆙虎虾鲜甜弹牙,扁意粉有罗勒同菇菌做配料,虽然个汁有伏特加但唔重酒味,可选大中小辣度,同虎虾出奇地夹,诚意
Set A $298
🥢风干火腿凯撒沙律 🆗
🥢法国焗洋葱汤 🆗
食法国菜必点,洋葱汤偏甜,汤头浓郁,加埋芝士法包几好味。
🥢香草蕃茄芝士国纽西兰羊扒配百里香红酒烧汁 🆙
Set B $398
🥢匈牙利牛肉汤 🆗
有一粒粒牛肉醉,汤头唔会死咸同埋得啲茄膏嘅颜色。
🥢鹅肝慕丝榛子酱多士伴红菜头洋葱 🆗
鹅肝慕丝加腌洋葱好清新,系一道精致开胃前菜。
🥢 香草蒜蓉牛油焗法国田螺 🆗
田螺新鲜有弹性,加埋蒜蓉牛油香,又系法国菜必点。
🥢秘制伏特加辣酒扒海虎虾扁意粉 🆙
虎虾鲜甜弹牙,扁意粉有罗勒同菇菌做配料,虽然个汁有伏特加但唔重酒味,可选大中小辣度,同虎虾出奇地夹,诚意之作。
🥢苹果金宝及马卡龙伴雪糕 🆙
上面嘅金宝烘到酥脆,内里嘅玉桂苹果唔会太甜,外脆内软,伴雪糕食好夹。
🥢Openrice订座消费优惠-香槟黑松露煮南非鲍鱼 🆙
鲍鱼好新鲜,煮至软腍,本以为配忌廉黑松露汁会好浓味,但竟然出奇地夹,呢道菜虽然系订座赠品,但真系睇得出厨房嘅用心。
🥸评价 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
环境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服务 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性价比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整体 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.625/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 L’atlantis (屯门)
屯门青山公路18咪半黄金泳滩