2018-08-17 1134 浏览
放工又系去左奥海城办事顺便食晚饭,终于可以试下呢个西班牙tapas💃🏼🕺🏼餐厅啦! 好彩前几日打定来book 枱,因为一来到晚饭时间真系好full,望到入面好多人又有晚饭又有人happy hour都几热闹! 而且难得佢喺闹市中都有室外既枱架😯门口仲有个吸睛位就系有个gumball machine,店员话我地食饭每枱可以抽一个,抽到咩就系送畀你既!😃我抽中左个西班牙正宗奄列😁🤣虽然都系一个tapas或appetizer多 (应该有D大奖既😏~),但有呢个小gimmick好开心呀👏🏼👏🏼🎊咁我地既然已有一个appetizer,咁我地就拣多个小食拼盘、一个蘑菇Parma Ham Pizza(呢个好意大利) 同埋烧猪手就够啦 (其实咁样已经好多😅😄)由于人客好多,所以都预左要等烦少少,好彩有drinks饮住先! 同埋店员都好体贴,我入内时佢已帮我先落左个spanish omelet,所以好快我地都有得食呢个free appetizer啦!😋我男友话排得好怪,但我又觉得唔系呀!~而且睇落去煎得好香! 虽然我真系唔知咁叫唔叫正宗的spanish 🇪🇸omelet,但个蛋角首先都煎得香而松软,唔会硬

正宗西班牙奄利

我男友话排得好怪,但我又觉得唔系呀!~而且睇落去煎得好香! 虽然我真系唔知咁叫唔叫正宗的spanish 🇪🇸omelet,但个蛋角首先都煎得香而松软,唔会硬实实咁,入面都好足料,有西班牙辣肉肠🌭蕃茄🍅薯仔🥔香草等,唔错呀。仲要系免费抽到既小食,食得更开心🤣🤣😍
蘑菇帕尔马火腿Pizza

然后就黎左个pizza🍕同个西班牙🇪🇸小食拼盘,pizza的size虽唔系好大,但咁样仲好,人少既都可以叫,人多就最多叫两个可以有多D variety去试下! 呢个parma ham加蘑菇的pizza好香,又有好多芝士🧀🧀而且焗到D芝士好软身,个底就好crunchy! 啱哂我呀! 我最钟意食呢D脆卜卜底的pizza,焗到好似bread stick咁! 就算怕干既人都唔驶怕,只要趁热食,上面D芝士好soft好juicy,唔会令你食入口时觉得好干!😋👍🏼👍🏼
西班牙小食拼盘

而个西班牙🇪🇸小食拼盘都好丰富,有炸薯波、薯角、烟三文鱼配mozzarella ,仲有西班牙辣肉肠。两种薯就都系炸得好香口,西班牙辣肉肠就几油、但个辣肉都好香好惹味。我觉得个烟三文鱼几有惊喜,入面系一旧mozzarella 同pizza上既一样,好滑身,外面包一块薄薄的烟三文鱼几夹😋😋值得一提就系拼盘中间有两个sauce,一个白色就系沙津酱,另一个灯色既几香,又唔似系千岛酱,但佢系有少少咸又唔太浓,似系加左D蛋黄入去 (少少,一D都唔浓),呢个点薯角几好食!
德国蜜糖烧猪手

食到饱左大半啦其实,然后就到个蜜糖烧猪手啦🍖🍖佢同其他餐厅的德国咸猪手🍖唔系好同,佢冇话腌到只猪手好咸,所以肉就滑身D同嫩D,但一样烧到好脆好香! 虽然肉就比平时既咸猪手系多少少膻味,但加返蜜糖🍬就唔会有味,而且烧到咁脆有D蜜糖中和返都唔错🤤🤗
食完真系好饱了,冇空间食甜品🤧建议人少的话可多食tapas小食等、人多就可以再加埋啲扒类野食🤗😋
2018-08-16
正宗西班牙奄利