2017-02-04
今日约左屋企人一齐去睇演唱会,咁去睇演唱会之前紧系一齐食晩饭先去,所以喺附近预约左一间餐厅,而呢间原居民位于红磡附近,由餐厅去红馆大约十分钟左右,所以地理上非常方便。餐厅好有空间感,枱与枱之间有足够距离,私隐度不俗,如果情人节去都几有气氛。每人都点左一份晚餐,我比较喜欢食海鲜,所以拣左:鲜芒果火箭菜沙律用咗新鲜芒果做沙律汁,个沙律汁酸酸甜甜,加埋火箭菜,味道非常之夹,芒果汁可以掩盖火箭菜嘅青味,而且加强芒果嘅鲜甜,你度前菜非常之特别,大虾鲜甜就唔使讲美国蚬蟹肉大虾意大利饭第一次食意大利饭,𩠌仲多过饭,虾既份量又多又大只,鲜味又弹牙,拆哂新鲜嘅蟹肉加入意大利饭,更加鲜味,而且食蟹唔使自己拆,非常方便,仲有好多美国蚬,蚬肉好大只,一啲都唔腥,淡淡海鲜,正!呢间餐厅环境又正,食物质素又好好,服务一流,其实性价比好高,啱晒情人节黎,情人节有多个选择!
每人都点左一份晚餐,我比较喜欢食海鲜,所以拣左:
鲜芒果火箭菜沙律 用咗新鲜芒果做沙律汁,个沙律汁酸酸甜甜,加埋火箭菜,味道非常之夹,芒果汁可以掩盖火箭菜嘅青味,而且加强芒果嘅鲜甜,你度前菜非常之特别,大虾鲜甜就唔使讲
美国蚬蟹肉大虾意大利饭 第一次食意大利饭,𩠌仲多过饭,虾既份量又多又大只,鲜味又弹牙,拆哂新鲜嘅蟹肉加入意大利饭,更加鲜味,而且食蟹唔使自己拆,非常方便,仲有好多美国蚬,蚬肉好大只,一啲都唔腥,淡淡海鲜,正!