2019-04-11 109 浏览
之前听朋友介绍话牛头角有间气氛好好嘅餐厅,今日终于带咗女友嚟食呢间餐厅一入到嚟觉感觉就系环境好靓而且好有空间感,特别系挂系天花啲星星令成件干好浪漫,气氛一流咁我得两个人食叫咗一个set dinner, 一碟意粉同炸鱼薯条餐包上先,个2枝好长嘅嘢系饼干条嚟,个面包热热地好软熟,佢个牛油同出面一般食开嘅唔同,特别软滑而且有种特别香味,好搽面包好好食餐厅好creamy好好饮,饮得出系真材实料阔条面好香牛肝菌味,佢唔系好creamy个种 ,牛肝菌味反而出好多同唔会cover咗阔条面嘅蛋香,几几钟意块肉眼扒叫咗5成熟,佢烧得好靓, 块扒几易切开,啲肉几炖有肉汁,而且肉味够浓,好好食呢到d炸鱼薯条既炸鱼有一种好特别既香味,问职员先知原来系用啤酒炸浆嚟整, 但其实食落去系冇啤酒嘅苦味嘅所以唔钟意饮酒都可以放心食,而且炸浆好薄,食到去做到外脆内软,好好食mango sparkler其实系有气既芒果饮品嚟,佢上台先知原来咁鬼大杯,饮落去系清新好香嘅芒果味几好饮甜品我叫咗意式奶冻,佢食落口感有d似炖蛋咁又香又滑,但唔同既系佢多左一浸好香既云尼拿味 ,作为餐后既租品我好满意

餐包

搽面包好好食

餐厅好creamy好好饮,饮得出系真材实料

牛肝菌配蛋阔面

纽西兰肉眼牛扒

炸鱼薯条

2019-04-04
$337.5 (晚餐)
餐包
牛肝菌配蛋阔面