2024-11-01
昨天同朋友庆生晚饭,带佢来了这家超有气氛的餐厅,有驻唱歌手现场演奏经典英文歌,还向寿星女献唱生日歌,现场充满欢乐气氛,食物质素亦不错。Set dinner $298三文鱼挞挞呢个系前菜。两块香脆小多士上面分别放了碎蛋沙律及咸香烟三文鱼他他,还有沙律菜。法国龙虾浓汤个龙虾汤味道浓郁,龙虾味好出,口感顺滑,里面仲有龙虾肉。鹅肝拼牛柳主菜我地选了鹅肝拼牛柳,性价比十足。鹅肝煎得好香,完全冇臊味。牛柳我哋要咗五成熟,牛柳煎得好香,带点炭烧香气。切开牛柳系粉红色,好粉嫩,口感软熟,配埋惹味嘅黑椒汁,呢个牛柳好正。除咗鹅肝牛柳之外仲有薯条同埋沙律菜做配菜,薯条热辣辣,金黄香脆。夏威夷薄饼 $148我哋钟意食菠萝,叫咗意大利人最憎食嘅夏威夷薄饼,呢个夏威夷薄饼馅料丰富,劲多火腿,鲜甜菠萝,蘑菇,配上茄酱及芝士,真系好好味。冻奶茶(走冰走甜)+$3个set dinner包热饮,我哋叫咗冻奶茶。
Set dinner $298
三文鱼挞挞
法国龙虾浓汤
个龙虾汤味道浓郁,龙虾味好出,口感顺滑,里面仲有龙虾肉。
鹅肝拼牛柳
夏威夷薄饼 $148
冻奶茶(走冰走甜)+$3
个set dinner包热饮,我哋叫咗冻奶茶。