2023-03-28 127 浏览
最近沈迷左手工啤,今次就去黑布街嘅 TAP - The Ale Project 度试 😆 呢度除左少爷啤嘅啤酒之外,手工啤嘅款式好多 🤤 店员都好有耐性,根据我地嘅喜好推介唔同嘅啤酒!👍🏻 同时小食同主食都好质,而且气氛超热闹超好的!好适合 Happy Hour 同埋吹水仲有 Girls‘ Talk 😍Heroes Beer - If You Like PinaPina Colada 嘅啤酒你地饮过未呢 😍 原来好正㗎 🤤 口感比一般啤酒厚身,但麦味就淡少少,饮落啖啖椰子香味,仲有热带水果嘅 fruity 味道,都几 fresh 㗎!黄金薯条呢个系餐厅名物黎 😍 炸得超香脆嘅薯条配合满满嘅咸蛋黄,邪恶但极度美味 🤤 最近系 d 咸蛋黄分布得极均匀 👍🏻 系每一条都有满满嘅咸蛋黄 🤩卡津煎虾弹牙嘅虾配合指天椒碎同埋卡津蒜蓉牛油,口味偏辣,但就极度惹味,都系极适合佐酒啊 🤤开心乐鱼堡炸鱼柳炸得刚刚好,脆得黎一 d 都唔油,仲要好鲜味,我直头觉得好似食紧蟹咁鲜甜 🤤 自家调配嘅咸酸菜他他酱亦提升左整体味道,早知道一人一个唔 share 啦 😂白布蘑菇意有舞茸、本菇同埋冬菇,配合埋牛肝菌黑松

黄金薯条

卡津煎虾

开心乐鱼堡

白布蘑菇意
有舞茸、本菇同埋冬菇,配合埋牛肝菌黑松露忌廉,属于香浓好 rich 嘅意粉,菇类份量好够,个汁亦都好 rich,唔错 👍🏻

呢度气氛真系好好,个个都拎住啤酒好开心咁倾计,人都觉得轻松 d 🤩 可惜朋友当日唔系太舒服饮唔到啤酒,佢叫左杯 Razza,系 Raspberry Lemonade,粉红色劲 fancy 😍 佢话饮落都好 fresh!既然系咁,下次不如再去啤啤佢 😆
  • 卡津煎虾
  • 开心乐鱼堡