上次系观塘海滨La Serre食饭的时候已经见到对面有间充满日式风情的居酒屋~离远都听到日式音乐,当时已决定揾日要去试吓🤟🏻🤟🏻今次去的时候突然有优惠✨每一台送咗一支松竹梅白壁蔵 「澪」有气清酒 300ml🥂澪清爽的气泡令人觉得好舒服~而且只有5%酒精成分,并带有适当的酸味和带有微甜~ 十分容易入口,还可以减低食物的油腻感✨🍣旬之寿司 8点 $1688款寿司包括吞拿鱼,油甘鱼,章红鱼,蜜柑鲷,三文鱼,带子、海鳗,左口鱼边。特别介绍左口鱼边同埋蜜柑鲷。左口鱼边质地有啲爽口,油分丰富;蜜柑鲷故名思义系以蜜柑作为饲料嘅鲷鱼,所以有微微嘅蜜柑味之余,仲辟走咗鱼腥味添~🍤七彩火龙卷 $68火龙卷外层有七彩芝麻,入面包住吉烈炸虾同紫菜。炸虾仍然保持到香脆度,加埋啲沙律酱食落更香口惹味~🧈蒜蓉牛油焗蚬 $68蒜蓉牛油嘅香味渗入每一只蚬,个汁唔会水汪汪,蚬肉细嫩鲜甜而且冇沙👍🏻🐔土匪鸡肉串 $18土匪鸡翼就食得多,鸡肉串就比较少见。呢款鸡肉串味道比大家认知嘅“土匪味”更香辣,鸡肉烧得啱啱好又够Juicy,份量亦相当够~上次La Serre离开嘅时候见到只要La Serre消费够$500,就会有矶の水产

🍣旬之寿司 8点 $168

🍤七彩火龙卷 $68

🧈蒜蓉牛油焗蚬 $68

🐔土匪鸡肉串 $18

上次La Serre离开嘅时候见到只要La Serre消费够$500,就会有矶の水产8折优惠~不过就要留单同一星期内用,我唔见咗张单所以用唔到🫣大家有机会可以用呢个优惠呢~
  • 旬之寿司 8点