2023-08-23
每次去亲湾仔食dinner/happy hour都会谂起Oolaa!Happy Hour 平日3-8 假日3-7🍸餐厅星期一至日都有唔同既special offer 通常我就会拣星期三既steak night🥩餐厅环境行简朴路线 食物酒品价钱合理 仲要唔洗加一😏✿ Spaghetti Carbonara $165 ✿用上organic蛋黄既酱汁好creamy 比起typical carbonara既蛋味🥚比较重蒜味仲有厚厚既蒜蓉包比你清晒所有酱🥖烟肉好多好厚身 煎过但唔会干身🥓✿ Gradd-Fed N.Z. Ribeye 10oz $290 ✿肉眼扒叫咗medium🥩不过黎到就似medium rare多D肉质软腍 肉味浓郁配菜方面有车厘茄 薯条 grill左既蒜头🧄个蒜头真系得依度先有😂冇想像中咁重口味 唔洗担心😂✿ Carbonate Sauvignon | Mabec +$200 ✿Steak Night限定+$200就可以有成支红酒🍷🍾Twin Oaks既Cab Sau好易入口~餐厅整体食物质素高 性价比高等我下次试埋其他分店先🥰🥰
Happy Hour 平日3-8 假日3-7🍸
配菜方面有车厘茄 薯条 grill左既蒜头🧄
个蒜头真系得依度先有😂冇想像中咁重口味 唔洗担心😂
Carbonate Sauvignon | Mabec
Steak Night限定+$200就可以有成支红酒🍷🍾
Twin Oaks既Cab Sau好易入口~
餐厅整体食物质素高 性价比高
等我下次试埋其他分店先🥰🥰