2017-06-12 449 浏览
前两日经开附近探朋友见肚饿就去文汇街揾野食啦,见到呢个易拉架 有糖水又有小食,咁就去试下啦一入门即见到糖水雄本人 老板好亲切好好倾经佢推介下拣左芒果沙冰个人认为必点! 因为我听到几枱都有点。老板话呢季芒果当造,所以好好饮。饮落真系无呃人,落足料!! 又绵又重芒果味。朋友点左出面少见嘅密瓜沙冰,一样好香密瓜味! 饮得出系新鲜水果制熟食叫左:泰式蔗虾:味道同虾饼差唔多,多左少少蔗嘅甘甜味煎饺:呢个煎饺唔系我杯茶,因为我钟意饺子底脆口,煎浓少少嘅。呢个如果个底再脆d就好啦。个味系ok嘅!拿!!呢个真系真心推介!!!卤水鸡翼,热辣辣上枱,卤得好入味又好香!食完好想再食狗仔粉,呢碗系传统嘅狗仔粉,保留左儿时食开嘅味道真系买少见少,竟然食得番!料足,好多冬菇同肉丝,再加埋辣菜脯,即刻心心眼芋圆地瓜圆紫薯圆紫米露,平时糖水店比嘅芋圆真系得三四粒,呢间量好多,满足晒我朋友!佢嘅圆系几烟韧,口感几好!最后试左鲜果雪糕球老板话呢个雪糕系新鲜生果整嘅,我试左榴梿味。真系好好好重榴梿香,好钟意榴梿嘅我系极钟意呢个雪糕! 佢嘅味一d都唔假!!仲有好多款水果拣好少推介糖水店嘅我,真心推介呢间!好有人情味嘅小店!
一入门即见到糖水雄本人
老板好亲切好好倾
经佢推介下拣左芒果沙冰
芒果沙冰

朋友点左出面少见嘅密瓜沙冰,一样好香密瓜味!
饮得出系新鲜水果制

密瓜沙冰

熟食叫左:
泰式蔗虾

泰式蔗虾:味道同虾饼差唔多,多左少少蔗嘅甘甜味
煎饺子

卤水鸡翼

狗仔粉
狗仔粉,呢碗系传统嘅狗仔粉,保留左儿时食开嘅味道

芋圆紫米露

最后试左鲜果雪糕球
榴梿雪糕

老板话呢个雪糕系新鲜生果整嘅,我试左榴梿味。
仲有好多款水果拣

好少推介糖水店嘅我,真心推介呢间!好有人情味嘅小店!
2017-06-10
芒果沙冰