2011-05-31
与同事一行三人到九龙城食野,去到大约7:00刚好满座,唯有一边等位顺面系附近既泰国杂货店行下,大约20分钟到就有位喇.因为等位时系厨窗见佢好有心机咁慢慢系度盐烧乌头鱼,好似好美味咁,所以一入去即刻叫左呢个先.之后再慢慢睇下食乜.最后叫左以下几道菜:炸虾饼外型同一般既有D分别,整到好似炸洋葱圈咁,食落好够热,都几弹牙又够虾味,唔错!菠萝炒饭卖相就普通左D,仲有三片好似腊肠既野系度,但食落原来系肉干味,个饭都几足料既,味道就般啦.泰式木瓜沙津比出面食开既辣好多同埋香茅味都几重,青木瓜都好爽口, 钟意食辣既就岩晒,我本身唔系好食得辣,但都觉得都几好味既.蒜蓉炒椰菜苗椰菜苗好爽口带少少甘甜味,个汁又教得岩岩好唔会太咸,呢个真系好好食.盐烧乌头虽然个面系落左好多粗盐,个鱼肚又放满香草咁去慢慢烧,但系个咸味同香草味又唔系好带到入D鱼肉到,加上鱼肉本身都有些少”鞋”,所以扣左少少分,不过条鱼本身都啖啖肉同埋都食到鲜味.都OK既!鸭胸河粉一放上枱见到有两旧猪红系到真系估佢唔到,食落去个汤好咸,个粉都几碎,鸭胸又比个汤浸到无晒鸭味,麻麻地.环境方面-一般茶餐装修,都尚算整洁.整体来讲虽然食物无预期中好,
最后叫左以下几道菜:
环境方面-一般茶餐装修,都尚算整洁.
整体来讲虽然食物无预期中好,但价钱同份量都尚算合理.