2022-08-29
是晚九点几先行到呢头,下面一烧肉都已经唔接客,唯有上嚟揾嘢食,呢层好多餐厅拣,但想快快手食完,于是就入咗呢间八番面工房试吓。入嚟最主要系见个环境唔错,各样嘢都好四正,望落都新同埋干净,座位都好阔落。第一次嚟,原来又要扫码落单,真系好唔钟意,好彩叫个店员俾份menu我睇佢都肯,始终攞住份menu又有图睇吓会实在啲。其实有个晚市二人套餐都几抵,但奈何太夜唔想食得咁heavy,所以喺主餐牌单点就算。我哋分别叫咗两款面,一碗汤面一碗沾面叉烧沾面个汤汁有啲蟹王味,但食落又淡淡哋,叉烧又得两片,一兰都无咁少啦,但整体味道唔系差嘅,毕竟都唔系太多餐厅有得食沾面,鼓励吓啦叉烧野菜拉面好重黑蒜油味,汤底算浓,但唔系浓就代表好味,叉烧叫做多两块,感觉好少少其实整体嚟讲,味道都还可以,但本身我哋都唔系特别钟意食粗身拉面,所以唔会秤得佢哋太高,迟啲有机会再嚟试吓丼饭先
我哋分别叫咗两款面,一碗汤面一碗沾面