2017-01-29 681 浏览
今日系大年初二,喺东大街揾餐厅,难得呢间民声冰室又开,眼见周围嘅茶餐厅都好多人,但系呢间民声冰室得两三台,都知道有啲唔对路,但系记得佢个招牌猪肉饼好味咁就入去试吓啦。叫咗两个𩠌,咸蛋蒸肉饼,价值$88,蜜味牛仔骨,价值$98。其实价钱都几贵,但觉得如果好味嘅话都唔介意俾贵少少。等左唔使5分钟,蒸肉饼就上枱啦,水准比以前下降不少,个猪肉糊口,好松散,感觉好唔新鲜,食得出用搅拌机搅出嚟,冇咗弹牙肉质😢7分钟后,蜜味牛仔骨上枱,冇谂过蜜味竟然系咕噜牛仔骨!咕噜汁配三色椒加牛仔骨,被骗!佢啲牛仔骨剩系得啲骨同肥膏,减埋啲骨,应该得三四件肉。个菠萝仲要有怪味, $98呢个菜应该价值$40都冇。整体而言食物质素下降得好紧要,又贵又唔好食。建议想试吓民声冰室嘅朋友,去返大坑𠮶间食好啦。依家真系一试冇回头。