2015-06-09 2534 浏览
出街食饭最怕急住食急住走,限时食完还台,一食完侍应很快将台面清理干净,好似要赶你走咁...撞岩坐近门口/窗边,出面等紧位就望到实+无限怨念,坐多阵个心都好似唔安乐咁...唯有拣间楼上cafe就可以慢慢食、倾到够。Happyland就系iSquare对面,非常就脚~ 座位都够阔,唔使迫。仲有可爱猫咪做亲善大使呢~~ 另有提供多款card game/游戏比客人玩。先点了杯「我系曲奇大王」 ,即是oreo朱古力沙冰,唔太甜,朱古力味几浓,饮完透心凉呢~恋之花烟三文鱼沙律我好钟意食烟三文鱼,配上新鲜沙律菜加醋汁,good!香草牛油焗特大帆立贝未食已经闻到牛油香,帆立贝又够大只,食落啖啖肉,而且焗的时间控制得刚刚好,不太老太韧!炭烧虎虾蕃茄汁扁意粉虾肉好结实爽口,食不出雪藏味。意粉不会煮得太硬,加入了不少新鲜蕃茄,茄汁够浓入味~厚烧美国安格斯肉眼扒肉眼扒的质素不错,很有牛肉香,熟度掌握得好,既不韧又不会太生而血淋淋,肉汗都锁在扒中,肉质细嫩又很juicy呢~ 正呀~~ 烤焗西班牙黑毛猪肋骨配洋葱汁难得猪扒不"鞋"又没有由被"拿"松, 很有口感,洋葱汁也很配呢~怪兽雪糕食到饱但都要食甜品,这个巨型
唯有拣间楼上cafe就可以慢慢食、倾到够。
我系曲奇大王
恋之花烟三文鱼沙律
恋之花烟三文鱼沙律
我好钟意食烟三文鱼,配上新鲜沙律菜加醋汁,good!
香草牛油焗特大帆立贝
香草牛油焗特大帆立贝
未食已经闻到牛油香,帆立贝又够大只,食落啖啖肉,
而且焗的时间控制得刚刚好,不太老太韧!
炭烧虎虾蕃茄汁扁意粉
炭烧虎虾蕃茄汁扁意粉
厚烧美国安格斯肉眼扒
厚烧美国安格斯肉眼扒
肉汗都锁在扒中,肉质细嫩又很juicy呢~ 正呀~~

烤焗西班牙黑毛猪肋骨配洋葱汁
烤焗西班牙黑毛猪肋骨配洋葱汁
怪兽雪糕
怪兽雪糕

食到饱但都要食甜品,这个巨型甜品有很多个雪糕球、香蕉、士多啤梨、棉花糖、饼干、可可脆片等....
嗜甜的我大满足呀!!

总括黎讲,食物水准都几好,食得舒服自在,只是价位偏高。
原来仲有BBQ,下次可以试下。

2015-05-20
  • 怪兽雪糕