2018-12-04
好耐冇行过沙田新城市广场,好多店舖都转晒行到上7楼见到好多新食店,噤啱又到下午茶时候又有d口痕,又想找地方hea吓我噤喜爱寻食,一定要找d好食嘅美食见到有中、日、韩、泰和马来西亚噤多国家选择,马来西亚好似冇乜食过,就入去试吓啦!我选左个:马来辣虾汤海鲜掺掺,卖相好吸引配料有:带子、墨鱼仔、鱿鱼翼、蟹棒、虾,首先试吓个汤先,入囗辣辣地但好鲜甜而且好浓海虾味虾肉好弹牙,带子和蟹棒肉嫩甜美,墨鱼仔和鱿鱼翼弹牙爽囗最钟意食掺掺就系可以一啖有两种囗感,油面和米粉,米粉索左汤更加入味更加可口猫山王芝士蛋糕,入囗软滑甘香芝士味香浓,之于猫山王味甘甜两者都冇盖过大家味道,恰到好处马来姜汁奶茶(热),入口香醇幼滑我就觉得姜汁味少d,可能怕太浓好多人受唔到,茶味都好香,不过未够甘香浓厚。但呢间店我都觉水准中上,因我食完个面饮晒佢d汤,整曰都冇囗渴想狂饮水,有d唔系真材实料落好多味精,食完会劲口渴
我选左个: