2019-03-02
我系黑糖珍珠奶茶嘅爱好者,已经试咗好多唔同嘅台式茶饮,呢一间系其中一间我最钟意嘅其实铜锣湾𠮶间我都成日饮,而家大围开咗更加方便门口已经有块好大嘅牌介绍黑糖系列,黑糖饮品系呢度嘅主打之一黑糖珍珠黑糖奶茶当然系必点,因为我见到menu上面有个皇冠 平时钟意饮热,但系今日天气都几热,所以就嗌咗冻走冰嚟饮 原来冻仲好饮冻饮黑糖味更加突出,黑糖珍珠非常烟韧,顺带一提,呢度啲珍珠系每日新鲜即整,所以系特别有咬口饮亲黑糖珍珠奶茶,我都建议会嗌半糖或少糖,因为黑糖珍珠本身已经有甜味, 咁样就会更加食得出黑糖嘅味道,而且杯饮品又唔会太甜朋友就叫咗黑糖珍珠黑糖红茶拿铁, 呢个茶味会更加浓,而且面上仲有少少奶盖 由于茶味较浓,所以黑糖珍珠相对地冇咁甜,容易入口呢度嘅黑糖珍珠系列唔止好饮,而且卖相都好靓, 好似有虎纹咁餐厅墙上仲有韩星怖置,几搞笑当然要摆杯嘢饮喺𠮶度影返张相,几靓
呢度嘅黑糖珍珠系列唔止好饮,而且卖相都好靓, 好似有虎纹咁
餐厅墙上仲有韩星怖置,几搞笑
当然要摆杯嘢饮喺𠮶度影返张相,几靓