#1. 招牌「绵绵鱼肚云吞黄金鸡汤面」 $92结果论 - 果然系招牌,真系成餐饭MVP汤头好浓郁,我唔系真正食家,只系食得出鸡&金华火腿嘅味,虽然浓味,但唔会好咸,都相信佢冇加味精,因为饮咗劲多之后返到屋企都冇口渴。单讲面底其实唔错,但认同其他食评所讲,觉得可能会有其他面更挂汤,有更好嘅效果。至于啲𩠌都好味嘅,但未去到话好好好惊喜咁啰#2. 袐制无骨海南鸡配青葱饭 $72上枱𠮶阵觉得好靓仔,视觉上觉得啲葱油饭好正,但可惜食落冇乜特别味,有啲估佢唔到🤔(in a negative way),但利申我系先食饭,所以撇除我系饮咗黄金鸡汤面啲汤而影响到味蕾架。而啲鸡系滑嘅,但冇乜鸡味 (同上面汤面嘅评价一样)#3. 黯然销魂刈包 (2件) $68结果论 - 第二好食有得对半切,切完件件都好多料又唔会泻哂,呢度赞吓先~ 入面嘅蜜汁叉烧确实唔错#4 盐烧凤梨配黑醋牛油果鸡胸沙律同出面啲餐厅比较佢真系一啲都唔失礼,呢个价钱唔平,但份量都真系好足够最后conclusion - 整体都有80分,冇一样菜唔好食,服务又好好 (不定期加水、态度好好、听到同隔离枱介绍餐牌),但另一个角度睇,暂时试嘅4款菜,未
#1. 招牌「绵绵鱼肚云吞黄金鸡汤面」 $92
结果论 - 果然系招牌,真系成餐饭MVP

#2. 袐制无骨海南鸡配青葱饭 $72

#3. 黯然销魂刈包 (2件) $68
结果论 - 第二好食

#4 盐烧凤梨配黑醋牛油果鸡胸沙律

最后conclusion - 整体都有80分,冇一样菜唔好食,服务又好好 (不定期加水、态度好好、听到同隔离枱介绍餐牌),但另一个角度睇,暂时试嘅4款菜,未有一款令我觉得好惊艳,好想好想再食(毕竟佢都唔平🤣),但以呢区嚟讲,都系一个几唔错嘅选择