2023-10-26 1674 浏览
环境:瑞记咖啡位处喺熟食中心入面,本身就冇期待坐得好舒服,虽然用嘅系普通折枱胶凳,比唔上出面嘅座位,但系都叫做干净企理。食物:今次试咗鲜牛面同西多士。鲜牛面嘅牛肉就煮到啱啱好,食落几爽口,但系牛嘅鲜味就唔太突出,而个面虽然送上嚟𠮶阵望落已经淋晒,而我比较钟意食硬身啲嘅面,但系食落啲面冇想像中嘅淋,仲有少少面嘅弹性,令我感到有啲惊喜。而西多士我就觉得值得一试,因为佢个多士系即炸,食落几香口,再加上炼奶后都仲食到浸香味,令我回味到茶记/冰室𠮶种熟悉嘅味道。奶茶就系十分经典嘅港式奶茶,好丝滑,而茶味浓郁,回甘嘅味都好足。服务:可能系小本经营,人手略显不足,落单𠮶阵要等比较耐,甚至要自己行过去,而上餐时间就非常耐,可能系厨房比较细同order较多,就令到等餐时间长咗。整体:如果时间许可下,呢间餐厅绝对对得上佢嘅价钱,甚至超越咗,系水准以上嘅餐厅,路过𠮶时可以去一试。
环境:

食物:
今次试咗鲜牛面同西多士。

服务:

整体: