2021-04-10 1301 浏览
<众乐乐不如独乐乐,一个人食饭的享受>第一次试依间野,叫咗茶餐厅最常叫到嘅特餐去试,整体俾到嘅感觉都属于中下水平。面包:面包完全系食净包一样,入边差唔多系冇落过牛油。依个包亦都系冻,应该摆咗一段时间。不过可以接受到依款特餐类嘅包属于中下水平嘅货色,始终个包并唔系依餐主角。火腿:火腿明显系溶雪时间不足,食到嘅都只系得雪味。相信都只系就咁用热水焯过然后放得一段时间,有人叫就拎上碟煎蛋:煎蛋问题同上边一样,都系冻嘅。由蛋白到流出嚟嘅蛋汁都系冻嘅,令我谂够竟依只煎蛋放咗几耐沙牛面:依个主食比起头先我几款已经属于好食,但依然属于一般水平。沙唛汤唔系太 浓烈,以致面唔可以成功吸到啲沙嗲味。牛肉份量尚算足够,不过都算切得太薄。奶茶:奶茶属于较浓味,而且够多奶。去到尾段亦都唔会因为溶冰而令到杯茶淡味。成餐饭最好嘅一样野。总括:餐厅明显忽略咗包,煎蛋同火腿依堆唔需要花太多时间从而令到佢哋变得好食/热啲嘅食物,而沙牛面以依个价钱黎讲亦尚算可以接受。可能餐厅真系做一啲下午茶类型嘅食物会较出色,但今次食每间茶餐厅都有嘅特餐,感觉佢哋可以有一大段进步空间味道:3/10价钱:$42性价比:5/10
<众乐乐不如独乐乐,一个人食饭的享受>

味道:3/10
价钱:$42