2018-12-13
去呢间大pizza店🍕系青春回忆之一😛不过唔系呢间分店🤭以前中学好钟意喺度买块pepperoni pizza加罐嘢饮就系lunch😌估唔到到而家佢竟然都冇加过价喔🤩🔹✏️ Pepperoni Pizza ($30/slice)向青春致敬之 每次嚟到我都系拣pepperoni😆因为呢只味好平之余 而且真心好食🌝辣肉肠嘅咸香简直同Pizza绝配 面包控表示 食咁大块薄饼做晚餐真系觉得好满足喔❤️而家食都系觉得同以前一样咁好食🥰🔹✏️4 Cheese Pizza ($45/slice)另外就叫左呢只四种芝士混合埋嘅味道🧀四只芝士包括mozzarella/cheddar/provolone/parmesan cheese🧀🧀🧀🧀一听到个名 热爱芝士人士应该会为之疯狂😂不过老实讲其实我食唔出各个芝士分别嘅味道因为我真系唔识分🌚不过真系几香嘅 但我个人觉得净系芝士嘅Pizza 无论望落去定系食落味道都硬系好似寡咗啲咁样🤔所以我都系钟情于pepperoni😆🔹✏️Garlic Rolls ($45/6pieces)其实蒜蓉包呢样野真系不得了 虽然食完个口会……🤭但系包控都真系唔会忍唔住劲想叫佢🤤每一个蒜蓉包
🔹
✏️4 Cheese Pizza ($45/slice)
另外就叫左呢只四种芝士混合埋嘅味道🧀
🔹
✏️Garlic Rolls ($45/6pieces)
其实蒜蓉包呢样野真系不得了 虽然食完个口会……🤭但系包控都真系唔会忍唔住劲想叫佢🤤每一个蒜蓉包份量都唔少 而且系有好浓嘅嘅蒜蓉咸香同埋带点牛油香🥰
重点系佢面头仲要淋左一层热溶芝士🤩
不过真系要趁热食 如果唔系啲芝士冻左嘅话变咗一饼野真系麻麻地🤢
🔹
✏️ Spinach and Ricotta Ravioli ($75)
佢呢度嘅手工意粉都算几抵食 出边食个ravioli一定唔只呢个价😗而且份量好多🌝好似食极都仲有咁样🤣
个羊奶芝士超级浓郁 而且个人觉得个奶味都几浓下 ravioli口感唔算好特别但系几好食嘅 仲有啖啖菠菜索晒汁😆
不过食得多真系会有啲漏 所以建议多啲人share会更加好 而且佢仲有一个蒜蓉包送埋 当日真系有海量嘅面包食落肚😂😂劲满足🥰
最后 咁满足嘅晚餐 啤啤佢是常识吧🍻❤️