2013-08-26
由于店外经常好多人等位, 所以试一试"订位". 当日下午打去店确认时, 店方冇问过订几点, 就比左个"号码", 到我地攞枱时, 齐人, 讲得出"号码", 有吉枱就立即安排入座了, 所以真系冇等过枱今次已是第二次黎食了. 水准一样咁高, 份量依然大碗. 赞!冰梅骨 : 味道一流, 暂时未喺其他店食得番呢个味. 好食.鲍汁烧E面 : 即系干烧E面. 味道一流, 但这次碟底的"油光"略嫌太多了荷叶饭 : 份量真的不少, 配料够多, 饭又多. 香茅猪扒 : 甜甜地, 加埋炸到脆卜卜的香茅片, 好夹! 正!啫啫鸡煲 : 又系好足料, 上到枱仲"炸炸声", 每件鸡件都好滑溜, 鸡胸肉都系. 但猪膶太多了, 一个煲就有4大片. 但整体来说味道一流. 鲜腐竹浸时蔬 : 清清地, 冇咩特别好讲店内太满座了, 所以地方有点迫, 而且店员照顾唔到全场客人, 我地加单/加水, 都要自已走出去要求.最后, 由于每碟份量都不少, 所以真心请大家叫𩠌时, 先衡量一下食量. 以免造成浪费(第一次光临时的经历)
鲜腐竹浸时蔬 : 清清地, 冇咩特别好讲