餐厅: 大都烤鴨
资讯:

每次想食片皮鸭加酸菜鱼都第一时间谂到大都烤鸭😋同男朋友已经有点菜嘅既定模式,每次都唔需要睇Menu,食嚟食去都系呢几样。🔸 烤北京填鸭(半只) $𝟐𝟗𝟖如果比起外面其他餐厅食北京填鸭,呢一间嘅份量会相对上比较少,但系味道十分出色👍🏻👍🏻两个人食,半只就够。鸭唔会油淋淋,皮及肉数量平均,唔会太肥🦆配料除咗包皮,仲有京葱丝、哈蜜瓜条、🥒青瓜条、紫萝卜条,酱汁方面有填鸭酱同砂糖🧂我个人比较喜欢哈蜜瓜条加砂糖(超肥😛)哈密瓜条中和左鸭嘅油腻,好match❕🔸 农家酸菜鱼 $𝟏𝟕𝟖另一碟Favourite非酸菜鱼莫属🤎有别一般酸菜鱼,呢度嘅酸菜鱼比较清淡同少油,配料以菇类及酸菜为主。食落有酸味之余,口腔麻嘅感觉较强,每次食都觉得好过瘾😍鱼肉唔会太干亦冇骨,但如果份量多番少少就更好👍🏻🔸 淮扬灌汤小笼包 $𝟓𝟓 小笼包亦做得好出色,小笼包皮唔会好厚,但亦都唔会好容易穿。一笼4只,每只都充满汤同馅料,每人两只好满足😋———📍 尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆2楼221号舖 | Shop 221, Level 2, K11 Art Mall, No.18 Hanoi Road, Tsim Sha T

🔸 烤北京填鸭(半只) $𝟐𝟗𝟖

🔸 农家酸菜鱼 $𝟏𝟕𝟖

🔸 淮扬灌汤小笼包 $𝟓𝟓
淮扬灌汤小笼包

———
📍 尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆2楼221号舖 | Shop 221, Level 2, K11 Art Mall, No.18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:其实呢间性价比几高,食物水准保持得到,真心推荐烤鸭同酸菜鱼🐟依家有时仲做紧promotion喺屋企,平日外卖嘅折扣都好吸引😍

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $250up
▫️ ʟᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ ᴛᴀɢ - #尖沙咀_taltal