2019-07-08 271 浏览
当日系补祝家人生日,4个人都好耐无去过云来轩,一于睇吓过咗几年后水准是否依旧。去到之后,加茶执枱的姐姐好殷勤,但觉得环境好似旧咗啲,讲到底食物最紧要,我哋叫咗一个汤加五个𩠌。个例汤系乌鸡冬瓜红萝卜瑶柱螺头,好好饮,几浓,食唔出味精。金砖豆腐热辣辣,外脆内软,果然系招牌菜🙌🙌窝粑海斑球,米通好松脆,鱼系炸的,外层有一啲酸酸甜甜嘅汁好属于清新型,食到鱼嘅鲜味🤩水芙蓉蒸明虾球咁多年来水准依然,蛋白超级滑,虾好爽,送饭一流👍新会陈皮香酥骨,我个人非常满意呢道菜,唔油腻,好松化,炸粉又唔会太厚,有一少少陈皮伴住好香,可以多啲陈皮就好,就咁食啲肉已经好好食,我连酱都唔记得咗点🤟最后系话梅鸡,用个铁钵上,够晒热,味道不过不失,有啲失望,个汁食唔到梅味,好似冇乜特色。
个例汤系乌鸡冬瓜红萝卜瑶柱螺头,好好饮,几浓,食唔出味精。
金砖豆腐热辣辣,外脆内软,果然系招牌菜🙌🙌
2019-06-17