2010-05-19 123 浏览
今次系第三次黎呢度, 前两次都系公司既日本人带黎, 感觉好似好地道, 咁arm朋友又想食似样既平靓正"日本野", 就再黎啦~之前黎都 "满员" (full house), 所以今次book 定枱先至黎食, 点知七点半黎到, 现场入座率只系一半, 真系今非昔比.打开menu, 好多小吃, 卖相吸引, 日本酒更有两版介绍......Anyway, 我地一行三人, 都叫左颇多野食, 有: -串烧牛舌一客(四支): 十分厚切, 唔会干争争或过于油腻,大家都赞掂串烧猪腩肉三串: 都juicy,唔错串烧鸡软骨: ok 啵(注: 墙上既手写menu 话d串烧系用备长炭黎烧架!!)芝士年糕: 以为好咸,食落原来唔系, 外面似我地既咸水角入but面酿芝士,烟烟韧韧芝麻鸡翼: 热腾腾上枱,好香口立鱼酒盗疑似)日籍既店长介绍,佢话chef 自创, menu无写, 不过个个都话好食,香脆外层有紫菜包鱼肉,入面夹住发左酵既立鱼鱼肠, 可能口味不同, 我地觉得咸咸香香, 佐酒唔错,未至于佢讲得咁超级好食寿司"松" set ($200) : 一盘八件,有海胆sushi, 三文鱼子军舰, 不过小妹觉得未够肥美, 只系

Anyway, 我地一行三人, 都叫左颇多野食, 有: -

串烧猪腩肉三串: 都juicy,唔错

串烧鸡软骨: ok 啵
(注: 墙上既手写menu 话d串烧系用备长炭黎烧架!!)

芝麻鸡翼: 热腾腾上枱,好香口

立鱼酒盗

寿司"松" set ($200) : 一盘八件,有海胆sushi, 三文鱼子军舰, 不过小妹觉得未够肥美, 只系一般,始终系居酒屋, 佐酒小食先至系强项

黎到居酒屋唔饮酒点得, 叫左柠檬sour同beer

overall 感觉唔错, 如果想更有日本地道风味,不妨入房坐tatami,
(疑似)日籍既店长大叔几nice, 虽说第一次漏左单
好有日feel
lemon sour
beer
串烧鸡软骨
芝麻鸡翼
menu无既 "立鱼酒盗"
2010-05-18
lemon sour
beer
串烧鸡软骨
芝麻鸡翼
menu无既 "立鱼酒盗"