2016-10-08 180 浏览
排队唔耐,买完等叫号码会等好耐,起码10-15 分钟。第一次食,斑兰鸡蛋仔$19:外脆内软,斑兰味唔会好浓,但系淡淡地一层已经好香,同埋都系会食到斑兰味。要赞既系呢款鸡蛋仔真系做到内软,内料又亦足,外脆既效果。成底鸡蛋仔食晒都唔会觉得好甜第二次食,积及橙朱古力鸡蛋仔$23:听过朋友推介话好食,第一印象又唔差,于是再去食过。都系要等好耐,但呢款口味令我失望。成饼鸡蛋仔质感太软,做唔到外脆!我已经唔钟意讲返味道上,佢橙味系出既,朱古力味就返而差少许,朱古力粒粒可能热溶左既关系,同埋分散得开,所以橙味整体会较浓。而我个人好钟意食朱古力,所以更加会觉得呢款口味麻麻第三次食,伯爵茶鸡蛋仔$23:愈食愈普通唔知系咪煮个个人唔同既问题,整出黎既鸡蛋仔同普通旺角街买个啲差不多,系相对上比较脆身少少。伯爵茶我食唔出伯爵茶味,系脆硬身啲,同可能内里厚肉少少咁。整体来说,好钟意食鸡蛋仔既人可以一试,但真系唔系只只味都可以保持到水准,我暂时最推介系斑兰味鸡蛋仔,但唔知再食个时佢仲会唔会keep 到。不过都应该唔会再重复食。
排队唔耐,买完等叫号码会等好耐,起码10-15 分钟。

第三次食,伯爵茶鸡蛋仔$23:愈食愈普通

伯爵茶鸡蛋仔