2020-10-09
西环D街虽然好似好复杂,但其实间餐厅1D都唔难揾,西营盘站C2出口,转左有条小楼梯落去,再转左直行,大概两分钟就到!而食物方面,因为太多野想试,3个人去叫左starter x2, main x2, dessert x2呢!味道非常好亦都非常足料,水准一流。其实食之前一日见到有关餐厅报导,餐厅老板原来都系90后年轻人,,一开始仲因为大学生背景做厨师经历左好多挫败,而知道后再品尝更加觉得佢地有heart!今次去系为左庆祝友人生日,但佢坚持要自己book位,所以要瞒住佢系预订蛋糕有难度呢,好彩社交平台inbox亦可以联络餐厅,而且回覆速度都算快。而店员亦都非常nice&醒目,唔会好似其他餐厅咁好赶时间无啦啦出个蛋糕,最后食饭当日系店员打哂眼色之下,成功比到惊喜友人。