2022-08-03
♨️鉄人旨花铜锣湾谢斐道477-481号肇明大厦2楼@shika_teppan_yaki 💜铜锣湾人气铁板烧,价钱合理、视觉享受、水准稳定,主菜好食之余连前菜,炒饭,雪糕都唔错👍🏻旨花🔷刺身三点赤贝、吞拿鱼,雕鱼鲜甜新鲜刺身👍🏻🔷车海老爽口弹牙🔷北海道贝柱贝柱好爽口鲜甜,再配上师傅炮制嘅酱汁一流🔷 A5熊本和牛薄烧水准唔错够牛味煎得够香,薄薄地好食👍🏻葵🔷北海道贝柱🔷南非鲍鱼略嫌硬咗少少要咬多几下🤣🔷 A5熊本和牛薄烧🔷沙律菜/蒸蛋沙律菜好新鲜好好食,我食咗两碗😅,蒸蛋绝对滑过BB仔面珠灯🔷厨师炒饭唔系讲笑个饭真系炒得几好,一口气食晒成碗🤣🔷芝麻雪糕/豆腐雪糕唔错嘅雪糕,够滑够香食物:9/10抵食:8.5/10环境:8/10。。。#食在铜锣湾 #铜锣湾美食 #causewaybayfood #香港美食 #香港美食指南 #食好西 #铁板烧 #teppanyaki #teppanyakigrill #hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblog #foodie #foodieh
铜锣湾谢斐道477-481号肇明大厦2楼
鲜甜新鲜刺身👍🏻
🔷车海老
爽口弹牙
🔷北海道贝柱
贝柱好爽口鲜甜,再配上师傅炮制嘅酱汁一流
🔷 A5熊本和牛薄烧
水准唔错够牛味煎得够香,薄薄地好食👍🏻
葵
🔷北海道贝柱
🔷南非鲍鱼
略嫌硬咗少少要咬多几下🤣
🔷 A5熊本和牛薄烧
🔷沙律菜/蒸蛋
沙律菜好新鲜好好食,我食咗两碗😅,蒸蛋绝对滑过BB仔面珠灯
🔷厨师炒饭
唔系讲笑个饭真系炒得几好,一口气食晒成碗🤣
🔷芝麻雪糕/豆腐雪糕
唔错嘅雪糕,够滑够香
食物:9/10
抵食:8.5/10
环境:8/10
。
#食在铜锣湾 #铜锣湾美食 #causewaybayfood #香港美食 #香港美食指南 #食好西 #铁板烧 #teppanyaki #teppanyakigrill #hkig #hkigfood #hkfoodie #hkfood #foodhk #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblog #foodie #foodiehk #foodphotography #foodblogger #foodpics #美食日记 #美食推荐 #日式铁板烧 #foodieblogger #南非鲍鱼 #a5熊本和牛 #北海道贝柱 #车海老