2017-05-07
黎过呢间食印度餐超过5次。一开始食个阵,讲紧4年前左右,水准系中等,而当时店内客人亦都多,无论午餐或晚餐时段。时至今日,人烟稀少,仲推出左各样优惠,有一阵子食系免费refill naan,好似免费添饭咁。当然,评论菜式唔系靠人气,系靠实力。是次我食晚餐,选左squid同mutton curry(鱿鱼同羊)。Squid嘅感觉几特别,我好少食,烟韧得黎易咬断。🙋我通常叫少辣嘅咖哩底,辣度自己选择。可惜唔多入味,咖哩同鱿鱼好似分开左咁。mutton curry重羊味,但整体味道唔够咖哩香味。羊肉偏老,咀嚼嘅时候要咬好耐。用普通naan蘸咖哩汁食系相当好味,呢间naan偏薄身,每个餐大概3至4块左右。差少少漏左讲汤,系一个充满豆嘅汤,饮落唔重味精,好特别,唔似我地一般会煲个啲汤。但味道亦唔似蔬菜汤。汤系附送!虽然冇左饮品相,但都讲讲,我叫左hot tea,男友叫左cold milk tea。佢地所谓hot tea系红茶,另外会俾砂糖你,有需要就加。但我试过加或唔加,味道都系红茶,冇分别。冻奶茶味道系红茶加奶加冰,一样冇香味,冇奶味。总括,我未必会再食呢间。水准有下降趋势,咖哩唔系我期望个种香辣
总括,我未必会再食呢间。水准有下降趋势,咖哩唔系我期望个种香辣。我觉得有更多更好,差唔多价位嘅印度餐厅。但环境清静,座位算宽敞,聊天聚旧系唔错嘅地方 。