2020-03-13 70 浏览
木偶马介休鸡蛋仔食过好多次妈咪鸡蛋仔 今次叫左个期间限定既马介休口味唔熟行既未必知马介休系乜东东 如果有去开澳门就知马介休系澳门既葡国菜名物 整法多样 我最钟意炸马介休球当然鸡蛋仔紧系唔系玩炸 唔识食既我就唔系好食得出马介休 不过系几特别 从未试过既味道 唔算重口味 趁热食尤佳 整体黎讲可以一战 何况期间限定完好可能无左心水清会留意到马介休前面叫木偶 相信系同澳门既木偶葡国餐厅crossover而黎 澳门咁多间葡国餐厅木偶好似都系老牌 我自己就未试过 不过谂到黎香港合作搞鸡蛋仔又真系有创意伯爵茶朱古力鸡蛋仔 粒粒朱古力系我几钟意既口味 今次试伯爵茶朱古朱古力味无粒粒果款似咁浓 亦即系话无咁甜 而多左既伯爵茶元素就清晰食到出黎 虽然我个人偏好粒粒 不过货都叫对哂板 而且可能更加适合唔钟意太甜既朋友妈咪鸡蛋仔除左鸡蛋仔同格饼 有两款饮品叫 分别系柠茶柠水 虽然饮品款普通 不过跟鸡蛋仔叫可以减几蚊 柠檬酸都几开胃 咁岩又想饮野既就谂谂佢
木偶马介休鸡蛋仔
食过好多次妈咪鸡蛋仔 今次叫左个期间限定既马介休口味