餐厅: 尚御潮滷居
资讯:

2021-07-26 1708 浏览
尚御 - 藏身于大角咀既潮州餐厅~估唔到打冷既环境可以咁舒服,而食物既水准又高摆盘又靓!不过好多食物都要订位时提早book定先有供应架!宫廷醉鸽 $168南非鲍鱼(只) $80呢道宫廷醉鸽摆盘真系wow一声! 醉鸽同鲍鱼放埋一齐,切得好靓.味道方面饱鱼够爽, 醉鸽够鲜嫩.不过酒味可以再重D!酒香鹅肝 $188鹅肝系朋友好推荐既一道菜,不过佢同平时既煎鹅肝口感好唔同,未必人人钟意.食落去好creamy,而佢酒香味辟走左鹅既膻味.系完全唔同既presentation. 沙姜酱蹄$88呢味菜系我今餐既最爱!熏蹄配沙姜汁本身已经好惹味,再加上面头既葱同芝麻,香味更出!而熏蹄本身都好爽口,所以真系超爱!卤水鹅片(例) $168海蜇拼墨鱼片 $78最后分享埋两款打冷必点既卤水. 鹅片份量好多!足足有两层! 墨鱼片够软腍, 两样都系above average!
宫廷醉鸽
宫廷醉鸽 $168