2022-01-23
平日如果要外卖但想清淡啲,多数会叫翡翠。一家四口,两大两小,叫一个面一个饭,加个赛螃蟹、银丝卷就够,今晚叫多左个面,真系食唔晒,仲要疫情下除左八折外仲加送一客豆沙锅饼。排骨面云吞面赛螃蟹雪菜虾仁炒饭蒸银丝卷豆沙锅饼因为外卖返屋企,食嘅次序好重要建议大家都趁暖食咗个银丝卷,同趁脆食豆沙锅饼。银丝卷叫过廿次都有,有一次里面唔熟,仲有一两次阿姐漏畀连🤣 但其实一路而来,翡翠嘅银丝卷好好食,我两个女好钟意食。豆沙锅饼虽然已经唔热,只系微暖,不过都仲有少少脆,豆沙都滑同唔「漏」。我发现赛螃蟹捞雪菜虾仁炒饭系好夹架,赛磅蟹略咸,要揾啲饭戥返匀。最后就食面,面同汤同排骨系分开,云吞就喺汤入面,好多时云吞都浸到甩皮,但今晚又冇㖞,算唔错,味道ok,不过排骨有啲「鞋」。整体来讲外卖自取系ok合格的。
排骨面
云吞面
赛螃蟹
雪菜虾仁炒饭
蒸银丝卷
豆沙锅饼
因为外卖返屋企,食嘅次序好重要
整体来讲外卖自取系ok合格的。