2021-10-13
有时探索新Cafe 食个Brunch都会中伏😅 但系NOC比我既感觉总觉得CP值好高👍🏻 食物咖啡质素有保证💰 纯白光猛嘅装修望落去简约又舒服💡 美中不足系有90分钟Time Limit ⏰ 但系如果无咩人店员都好好人地比我地Chill耐D🙊⭐️ NOC Benedict 🍳比起外面嘅Hollandaise Sauce 呢度用左Avocado 酱汁🥑无咁酸反而更清新同Creamy💚 配合蛋汁点上Sourdough 🥯 简单但十分滋味⭐️ Club Tropicana Smoothie Bowl 🏝芒果Base既Smoothie Bowl 口感好幼滑🥭 系冰感同果昔之间攞得好平衡🍧 唔会食到一粒粒冰🧊 用新鲜芒果打成🧡味道好天然 好适合夏日☀️Homemade既绿茶Granola 有淡淡绿茶味有心思💕 ⭐️ Iced Matcha 🍵抹茶口味浓郁 但希望多啲层次👍🏻 牛奶味浓但唔会过甜🥛⭐️ Cranberry & Almond Scone 🍪红梅味天然唔会太甜🍓 但整体口感比较干
⭐️ NOC Benedict 🍳
抹茶口味浓郁 但希望多啲层次👍🏻 牛奶味浓但唔会过甜🥛