2017-05-17
之前情人节既时候已经好想试呢间但就Full Booking,难得要同朋友食生日饭,即刻带佢黎试下浜烧,果然真系有惊喜。 今次我地两个女仔胃口唔系真系好大,所以拣左$640/位嘅浜.松二人前,但其实睇个都已经觉得好多野食好丰富咁!先黎前菜有蟹肉籽野菜沙律,呢个蟹肉沙律真系有好多鲜蟹肉碎,食得出有鲜甜味,同埋沙律菜都好新鲜,而且跟餐前菜黎讲佢份量都几多,真系估佢唔到。 之黎到刺身4点,有加拿大海胆、赤虾、三文鱼、剑鱼腩。 刺身都好新鲜,海胆好甜,赤虾好大只同埋鲜甜爽口,另外剑鱼腩同埋三文鱼都好肥美同厚切,整体质素好好。 黎到重点喇,呢个浜烧盛合真系睇到我地双眼发光,所有海鲜都好新鲜,鲍鱼同海老都仲识弹下弹下。同埋呢到真系好好,因为侍应会帮系烧埋,而且系等你食完一样海鲜再上另一样,时间岩岩好!至于味道方面呢,我真系好欣赏佢地冇咩点落调味料,完全食到海鲜既鲜味,而且海鲜既肉质都好好,特别系活鲍鱼爽等黎唔韧,同埋真系有鲜味,而日本蚝阵烧过既海水味都几正。另外平时食烧虾成日都食到烧到好鞋或本身唔新鲜,但呢个海老就好爽口同有鲜味,水准真系几高。 另外佢嘅蟹肉蟹膏甲罗烧系侍应现场捞既,同样有鲜甜蟹肉味
难得要同朋友食生日饭,即刻带佢黎试下浜烧,果然真系有惊喜。
松二人前,但其实睇个都已经觉得好多野食好丰富咁!
蟹肉籽野菜沙律
刺身4点
而且系等你食完一样海鲜再上另一样,时间岩岩好!
浜烧盛合
另外佢嘅蟹肉蟹膏甲罗烧系侍应现场捞既,同样有鲜甜蟹肉味,配埋薯片食好正。
蟹肉蟹膏甲罗烧
另外一品料理就有黑松露野菌锡纸烧同埋居扬日本产鸡件。
先讲黑松露野菌锡纸烧,黑松露真系铺满野菌表面,无论闻定食落都有好香既黑松露味;
而居扬日本产鸡件就炸得都几香同皮薄,味道都唔差。
居扬日本产鸡件
另外个Set仲有野菜牛肉锅烧乌冬,呢个乌冬本身个汤冇咩味,
主要都系野菜同牛肉既味,清清地都几岩系食完咁多野之后食。
另外佢嘅牛肉都几嫩滑,同埋幼乌冬都好弹牙,都唔错。
野菜牛肉锅烧乌冬
最后紧系要食番个甜品作结啦,呢个日本柚子雪芭味道好清新,酸酸地甜甜地,食完都唔会太滞,完全系0罪恶感,哈!
日本柚子雪芭味
虽然呢到价钱唔算平,但一分钱一分货,佢既食物同服务水准都好高,所以我都会将佢列入我既翻食List入面架!
蟹肉蟹膏甲罗烧