2022-11-22 326 浏览
前传!话说哩两个星期六日,女友小熊好鬼懒!放假都唔煮饭又唔买外卖,于是讲明今个星期一齐去买外卖! 去咗间新开张嘅街坊厨神外卖半只质素差劣炸子鸡 (见另文) 之外, 就去咗哩间包点超人两𩠌店四外卖.上次嚟帮衬见佢地D糯米饭好鬼吸引但无买,今次专程嚟买一份,希望唔会失望啦.糯米饭居然有大细份量之分,大份30蚊细嘅20蚊,几有心思照顾埋我哩D细食人士! 于是买咗份细嘅试试,再加条膶肠,另外再试埋虾饺同潮州粉果各一份.话就话糯米饭20蚊系细份但其实一D都唔细,口感软黏,但如果再饭软D口感更夹自己口味,另外我嘅大爱葱花太少,而且葱花无炒过,美中不足啦!而庆幸糯米饭嘅花生都系超脆.膶肠丰润而味浓,食半条已经够,因为都几腻吓.小熊话D虾饺皮太厚,我就持相反意见唔觉厚,而且虾肉弹牙,18蚊三件虾饺算好好㗎喇,小熊D脸皮厚过件虾饺多多声啦..... 脸皮仲要硬!潮州粉果系水准之作,料足无偷工减料,皮薄又软,满意.其实佢地D两𩠌都好吸引,仲有大闸蟹㖭! 可惜口就得一个肚亦得一个!今次帮衬讲唔上好满意,评分俾个 okay 吧!
前传!

而庆幸糯米饭嘅花生都系超脆.

膶肠丰润而味浓,食半条已经够,因为都几腻吓.

潮州粉果系水准之作,料足无偷工减料,皮薄又软,满意.

今次帮衬讲唔上好满意,评分俾个 okay 吧!
糯米饭加膶肠
虾饺加潮洲粉果